Szatymaz jelesei: Rózsa Zoltán

A település hagyománya, hogy az Őszibarack-fesztivál és Falunap pénteki megnyitóján adják át egy-egy életműért a Szatymaz községért kitüntető címet, valamint az is kiderül, ki kerül be a szatymazi díszpolgárok sorába. A község képviselő-testülete 16/2000. (IX. 14.) Kt. sz. rendelete értelmében a lakkossági javaslatokat is figyelembe véve évente dönt ezekről a címekről.
2022. július 8-án egy díszpolgári címet adományoztak és három Szatymaz Községért kitüntetést adtak át. A legfrissebb szatymazi jeleseket egyenként mutatjuk be.

Rózsa Zoltán tanyagondnok

„Szatymaz Községért” kitüntető cím a közélet területén végzett munkájáért

Rózsa Zoltán 1957. szeptember 12-én Szegeden született, de kezdettől fogva szatymazi lakos volt. Kisgyermekkorában tanyán éltek, majd beköltöztek a faluba. Az általános iskola alsó tagozatát a Neszűrjhegyi iskolában járta ki. Az 5-6. osztályt a Simsai-iskolában folytatta, általános iskolai tanulmányait végül a Gazdasági iskolában fejezte be. 1974-ben kezdte el a középiskolát a 600-as számú Ipari Szakmunkásképző Intézetben villanyszerelő szakon. Mivel szakmai tanulmányi versenyen elnyerte a „Szakma kiváló tanulója” címet, három hónappal a tanév vége előtt megkapta villanyszerelő képesítését.

Ezt követően a DÉLÉP-nél helyezkedett el, a szakmájában. Pár év elteltével a Móra tszben traktorosként, később a Szatymaz Községi Tanácsnál mezőőrként tevékenykedett. 1992 és 1999 között halőrként dolgozott a Szeged-Fisch Kft.-nél. 1999-től Szatymaz Község Önkormányzata ismét mezőőrként foglalkoztatta.

2003 márciusától kezdte meg tanyagondnoki munkáját, amelyet a mai napig töretlen lelkesedéssel végez.

Házasságából két fiú született, akik mára négy unokával ajándékozták meg. A családalapítás után a nagyszülőkhöz költöztek arra a II. körzetben lévő tanyára, ahol jelenleg is él.

Traktorosként sokat segített a tanyán élő időseknek, mezőőrként bizalmi kapcsolatot alakított ki a külterületen élőkkel, minden tanyát és a benne élőket is név szerint ismeri. Tájékozottsága, helyismerete nagy segítséget jelent mindennapi munkában, amelyben megbízható, pontos, segítőkész. A faluban szinte mindenki ismeri. Hosszú évek óta részt vesz a település rendezvényein, az óriáspalacsinta-sütés egyik alapító tagja. Csapatával rendszeresen meghívást kapnak falunapokra, jótékonysági rendezvényekre, különböző kulturális programokra országon belül és határainkon túl egyaránt.

Nyugdíjas éveihez jó egészséget és tartalmas, vidám napokat kívánunk!

Megszakítás
%d bloggers like this: