KEZDŐLAP / Polgármesteri hivatal / Országgyűlési választás 2022

A 2022. április 3-i országgyűlési választások eredménye

Szatymaz település 4 szavazókör eredményeinek összesítése

Szatymazi választópolgárok száma: 4103 fő, megjelent 2649 fő (64,56 %)

Egyéni eredmények

ÜVEGES HAJNALKA

MEGOLDÁS MOZGALOM

46

LACZKÓ ZSOLT

MI HAZÁNK MOZGALOM

246

KÖRÖNDI MÁTÉ

FÜGGETLEN JELÖLT

84

SZŰCS ILDIKÓ

DEMOKRATIKUS KOLAÍCIÓ
JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM
MOMENTUM MOZGALOM
MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT-LMP
MAGYARORSZÁG ZÖLD PÁRTJA
PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT

885

FARKAS SÁNDOR

FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG
KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT

1354

Listás eredmények

DEMOKRATIKUS KOLAÍCIÓ
JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM
MOMENTUM MOZGALOM
MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
LMP-MAGYARORSZÁG ZÖLD PÁRTJA
PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT

871

NORMÁLIS ÉLET PÁRTJA

23

MAGYAR KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT

119

MEGOLDÁS MOZGALOM

30

MI HAZÁNK MOZGALOM

219

 FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG
KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT

1359

 


Választási tudnivalók

A szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárok részére a Nemzeti Választási Iroda 2022. február 11-éig megküldte az értesítőt. Az értesítő tartalmazza a választópolgár adatait (nemzetiségi adatát), annak a szavazókörnek a címét, ahol szavazhat, valamint további választási információkat. Amennyiben az értesítőt nem kapta meg, a lakóhelye szerinti helyi választási irodától igényelheti azt.

A névjegyzékekhez kapcsolódó kérelmekre vonatkozó információk és nyomtatványok megtalálhatók, benyújthatók a Nemzeti Választási Iroda honlapján. (valasztas.hu)

Szavazás másik szavazókörben

Az országgyűlési választásokon az ország bármely szabadon választott településének kijelölt szavazókörében leadhatja szavazatát átjelentkezési kérelmet benyújtva, online vagy papíralapon.

Külképviseleti szavazás

Kérheti külképviseleti névjegyzékbe vételét, amennyiben szavazatát a külföldi magyar nagykövetségek, konzulátusok valamelyikén kívánja leadni.

A kérelmek benyújthatóak

– elektronikus úton elektronikus (ügyfélkapus) azonosítással vagy anélkül a valasztas.hu honlapon a Választópolgároknak/Ügyintézés/Kérelmek magyarországi lakcímmel rendelkezőknek címszó alatt;

– levélben a lakóhely szerinti választási irodára történő megküldéssel;

– személyesen ügyfélfogadási időben a lakóhely szerinti választási irodán (Szatymazi lakóhely esetén: 6763 Szatymaz, Kossuth u. 30.).

Az átjelentkezési kérelem benyújtásának általános szabályai

Ha Ön a szavazás napján Magyarországon, ám bejelentett lakóhelyétől eltérő településen vagy budapesti kerületben (vagy ugyanazon a településen, de a lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő szavazókör területén) fog tartózkodni, átjelentkezéssel szavazhat.

Figyelem! A kérelemben feltüntetett adatainak meg kell egyezniük az Ön lakcímkártyáján feltüntetett adatokkal, ellenkező esetben a helyi választási iroda a kérelmet elutasítja.

Átjelentkezni bármelyik magyarországi településre (budapesti kerületbe) lehet.

Figyelem! Minden településen (budapesti kerületben) csak egyetlen szavazókört jelölnek ki az átjelentkezéssel szavazók részére.

Átjelentkezés esetén is igényelhet mozgóurnát abban az esetben, ha egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogva tartás miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben.

Önnek a kérelem benyújtása során arra is lehetősége van, hogy megadjon egy olyan értesítési címet (akár külföldi címet is), ahova a helyi választási iroda megküldi Önnek a döntésről szóló értesítést.

Az átjelentkezési kérelmet 2022. január 27. napjától 2022. március 25. napján 16.00 óráig lehet benyújtani. 

Mozgóurna igénylése

Ha Ön a szavazás napján nem tud megjelenni a lakóhelye szerinti szavazóhelyiségben, mert egészségi állapota (pl. kórházban van), fogyatékossága vagy fogva tartása (pl. előzetes letartóztatás, szabadságvesztés) ebben megakadályozza, mozgóurnát kérhet. A törvény kizárólag a fenti esetekben engedi meg a mozgóurna igénybevételét, más indokokra tekintettel (pl. munkahelyi elfoglaltság) nem vehető igénybe.

A mozgóurna iránti kérelmet a helyi választási irodához

– levélben vagy elektronikus azonosítás nélkül elektronikus úton legkésőbb a szavazást megelőző negyedik napig kell benyújtani;

 – személyesen vagy elektronikus úton elektronikus azonosítással a szavazást megelőző második napig kell benyújtani;

– online (azonosítással) és meghatalmazott útján 2022. április 3-áig. A kérelemnek a választás kitűzését követően, de legkésőbb a szavazást megelőző 2. napon kell megérkeznie ahhoz a HVI-hoz, amelynek szavazóköri névjegyzékében szerepel, vagy a szavazás napján, legkésőbb 12:00 óráig kell megérkeznie a szavazatszámláló bizottsághoz. 

Külképviseleti névjegyzékbe vétel iránti kérelem benyújtása

Ha Ön magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár, azonban a szavazás napján külföldön tartózkodik, lehetősége van arra, hogy valamelyik külképviseleten (nagykövetségen vagy konzulátuson) adja le szavazatát. Azokról a külképviseletekről, ahol a szavazás lehetséges, valamint a szavazás idejéről a vtr.valasztas.hu/ogy2022 webcímen tájékozódhat

Önnek a kérelem benyújtása során arra is lehetősége van, hogy megadjon egy olyan értesítési címet (akár külföldi címet is), ahova a helyi választási iroda megküldi Önnek a döntésről szóló értesítést.

A külképviseleti névjegyzékbe vétel iránti kérelmet 2022. január 27. napjától 2022. március 25. napján 16.00 óráig lehet benyújtani.

Helyi Választási Iroda: 6763 Szatymaz, Kossuth u. 30.

A szavazatszámláló bizottság tagjai Szatymazon

Ábrahám Sarolta
Bakos József Sándorné
Bárkányi Jánosné
Bedő Jánosné
Bundság Sándorné
Czernák Annamária
Fehér Edit
Géczi Anett
Gulyás Zsuzsanna Ida
Hegedűsné Posta Mária
Hornyákné Csányi Zsuzsanna Rozália
Horváthné Bodor Margit Kasza Ágnes
Juhász Antalné
Keranov Dániel
Keranov-Ambrusz Anita
Kiss Laura Margit
Kissné Tót Tünde
Magyar Gyula Attiláné
Mellisné Tóth Rita
Ördögh Antalné
Szabó József Istvánné
Virágh József Tiborné

Megszakítás