Szatymaz Község Képviselő-testülete 2024. január 1. napjától módosította a magánszemélyek kommunális adóterheit, amelyek a következőek:

Belterület: 12.000 Ft/adótárgy/év

Külterület és zártkert: 9.000 Ft/adótárgy/év.

Befizetését megteheti:

 1. bankkártyával az önkormányzat pénztárában (POS terminál);
 2. utalással az önkormányzat magánszemélyek kommunális adója számlájára (10402142-50495355-55501042);
 3. internetes befizetés útján (EFER);
 4. készpénzátutalás megbízással (sárga csekk); csekket személyesen az önkormányzat ügyintézőjétől tudnak kérni.

A befizetés azonosításához az adózó adóazonosító jelét szükséges megadni.

A befizetési határidők továbbra is változatlanok: adóév március 15-e és szeptember 15-e.

A megemelt adóösszegről minden érintett februárban határozatot fog kapni.

Az elektronikus kapcsolattartásra kötelezett adózók esetében a határozat az ügyfélkapujukra fog érkezni. Az elektronikus kapcsolattartásra nem kötelezett adózók esetében postai úton, tértivevényes levél formájában érkezik. Ezért aki nem tudja személyesen átvenni a postástól, be kell fáradnia a helyi postahivatalba.

Azok a magánszemélyek, akik nem kötelesek az elektronikus kapcsolattartásra, de rendelkeznek KÜNY-tárhellyel, az ún. Rendelkezési Nyilvántartásban (RNY-ben) általános jelleggel hozzájárulhatnak az elektronikus kapcsolattartáshoz. Ekkor a KÜNY-tárhelyet az ügyfél hivatalos elérhetőségeként kezeljük, és az iratokat elsősorban oda postázzuk. Az elektronikus kapcsolattartással kapcsolatos rendelkezés (RNY) az alábbi felületen tehető meg: https://rendelkezes.gov.hu/rny-public.

Amennyiben nem szeretnék, hogy minden hivataltól érkező levelük az ügyfélkapujukra érkezzen, személyesen a Polgármesteri Hivatal Adóirodájában is tehetnek nyilatkozatot arról, hogy helyiadó-ügyben kérnek csak elektronikus kapcsolattartást.

Azon ügyfelek pedig, akik nem rendelkeznek ügyfélkapuval, de a továbbiakban szeretnék az elektronikus kapcsolattartást, a kormányablakokban intézhetik az ügyfélkapu megnyitását.


Harminc éve szerveznek  barackos szakmai napot  Szatymazon. A Dél-alföldi Őszibarack-termesztők Szövetsége és Szatymaz Község Önkormányzata szervezte esemény programja ez volt:
  9.00   Megnyitó / Szél István – NAK Csongrád-Csanád vármegyei elnök
  9.10   Köszöntő /  Dr. Mártonffy Béla – NAK országos kertészeti és beszállítói osztályelnök
  9.20   Dr. Szabó Zoltán egyetemi tanár: Időutazás a szatymazi termőtájon
  9.50   Szünet
10.10   Dr. Ignasi Iglesias ügyvezető (Agromillora Group): Versenyképes őszibarack-termesztés spanyol nézőpontból
13.00  Metszési és technikai bemutatók – Gyuris Mihály őszibarack-ültetvénye / Szatymaz, IV. körzet 104.
Metszési bemutató (Dr. Szabó Zoltán egyetemi tanár, Szél István gazdatárs)
Telepített fagyvédelmi gép bemutató (HAND Kft.)
Drónos precíziós gazdálkodás és fagyvédelmi eljárások (PlantaDrone Kft.)
Fagyvédelmi bemutató (F-Airgo)
Légkeveréses fagyvédelem (Wepifrost)

Szaknmai információ az eseményről : Gyuris Mihály (tel.: 30 229 7316)

 


„ÁGOTA Futás – Fuss Értük Szegeden!” 

Jótékonysági Futóverseny

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem, valamint a Gál Ferenc Egyetem hagyományteremtő szándékkal jótékonysági futóversenyt rendez. A verseny nevezési díjaiból és a versenyen gyűjtött adományokból az ÁGOTA® Alapítvány – Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány – közhasznú, nonprofit szervezet gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekekért végzett munkáját támogatjuk. Emellett a jótékonysági futóverseny célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, a sport közösségépítő erejére, az összefogás és a jótékonykodás fontosságára.

Jelen Versenykiírás a 2024. április 14-én megrendezésre kerülő „ÁGOTA® Futás – Fuss Értük Szegeden!” Jótékonysági Futóversenyre vonatkozik, ahol 100 m, 400 m, 800 m, 3 km, 6 km és 12 km egyéni és 4*3 km váltó futás kategóriákban indulhatnak a Versenyzők.

A verseny időpontja: 2024. április 14. vasárnap

07:00 – Kapunyitás

08:30 – 4*3 km-es felnőtt váltófutás rajtja

09:00 – Gyermekfutamok rajtja (100 m, 400 m, 800 m)

10:00 – 3 km-es felnőtt futam rajtja

11:00 – 6 km-es és 12 km-es felnőtt futamok rajtja

12:30 – a rendezvény zárása A rendezvény során az egyes futamokat követően kerül sor az eredményhirdetésekre.

A versenyközpont helyszíne: Szeged, Dóm tér

A versenyre nevezni csak online előnevezés formájában lehet, szervezési okokból kifolyólag helyszíni nevezés nem biztosított. Maximális nevezési létszám 4000 fő.

Nevezésnek minősül az e-nevezes.hu oldalon leadott nevezés és a nevezési díj megfizetése, mely az alábbi linken érhető el:

https://www.e-nevezes.hu/hu/individual_entry/wizard/737

A nevezés a nevezési díj online megfizetésével válik érvényessé. A Szervezők a nevezéshez online nevezési lapot biztosítanak. A Szervezők kedvezményes nevezést az első 1000 fő jelentkezéséig fogadnak. Nevezni legkésőbb 2024. március 29-én (pénteken) 23:59-ig lehet. A nevezett Versenyzők a rajtszámot 2024. április 14-én vehetik át a Dóm téren, az alábbiak szerint:

07:30 – 08:15 – a 4*3 km-es felnőtt váltófutás és a gyermekfutamok rajtszámainak átvétele 07:30 – 09:45 – a 3 km-es felnőtt futam rajtszámainak átvétele

07:30 – 10:45 – a 6 km-es és a 12 km-es futamok rajtszámainak átvétele

A Szervezők lehetőséget biztosítanak a rajtszámok korábbi átvételére is a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal 6722 Szeged, Rákóczi tér 1. szám alatti épületében 2024. április 8. és 12. napja között 14-16 óráig.

A 18 év alatti Versenyzők részvételének feltétele a szülő vagy gondviselő által kitöltött felelősségvállalási nyilatkozat, melyet a nevezési felületről lehet letölteni. A 18 év alatti Versenyzőket tisztelettel megkérik a Szervezők, hogy a szülő vagy gondviselő által aláírt felelősségvállalási nyilatkozatot a verseny napján a rajtszám átvételekor legyenek kedvesek átadni a Szervezőknek. Amennyiben a 18. életévét be nem töltött jelentkező nem rendelkezik szülő, vagy gondviselő által aláírt felelősségvállalási nyilatkozattal, úgy a versenyen való részvétel megtagadható. A nevezés elküldésével a nevező egyidejűleg elfogadja a Versenyszabályzatot és az adatkezelési tájékoztatót is.

Kapcsolatfelvételre az agotafutas@csongrad.gov.hu e-mail címen van lehetőség.

 

Nevezési díjak

2.500 Ft a gyermek kategóriákban,

4.500 Ft a felnőtt kedvezményes nevezési díj (az első 1000 fő részére)

5.500 Ft a felnőtt nem kedvezményes nevezési díj

 

A nevezési díjakból befolyt teljes összeg a versenykiírásban és a versenyszabályzatban megjelölt szervezet számára kerül átadásra. Tekintettel arra, hogy jótékonysági rendezvény, a versenyzőknek lehetőségük van tetszőlegesen választott magasabb összeggel is nevezni. A nevezési díjakat on-line fizetés keretében lehet befizetni.

Részletes nevezési információk a versenyszabályzatban!

Korcsoportok és távok

Gyermek kategóriák 14 éves korig:

5 éves kor alatt 100 méter

3-10 év 400 méter

8-14 év 800 méter

14 éves kor felett csak felnőtt kategóriában indulhatnak a gyermekek. A gyermekfutamok esetében nincs időmérés, de rajtszámot minden gyermek kap. Felnőtt kategóriák:

3 km, 6 km, 12 km egyéni vagy 4*3 km váltó (4 fő)

 

Útvonal

3 km-es útvonal és a 4*3 km-es váltó futás

Dóm tér – Oskola utca – Roosevelt tér – Móra Ferenc Park – Stefánia – Tisza Lajos krt. – Huszár Mátyás rakpart – Tisza Lajos krt. – Aradi vértanúk tere – Dóm tér

 

6 km-es útvonal és 12 km-es táv esetén ez az útvonal kétszer

Dóm tér – Oskola utca – Roosevelt tér – Híd utca – Belvárosi híd – Népkert sor – Erzsébet ligeti rekortán pálya –Népkert sor – Belvárosi híd – Híd utca – Roosevelt tér – Stefánia – Tisza Lajos krt. – Huszár Mátyás rakpart – Tisza Lajos krt. – Aradi vértanúk tere – Dóm tér

 

100 m-es gyerekfutam

Dóm térről a Somogyi könyvtár irányába

 

400 m-es gyerekfutam és a táv kétszer a 800 m

Dóm tér – Somogyi utca – Dóm tér

 

Részletes útvonal a Versenyszabályzatban.


Nyitókép: Kiss Balázs/szeged365.hu

Több mint ezer sportoló versenyzett két napon át az újszegedi sportcsarnokban. A Szatymazi Sportegyesület Judo Szakosztálya évente kétszer szervez judós hétvégét a sportcsarnokba. Itt a szeged365.hu portál videós beszámolóit láthatjuk.

 

 

 

 


Több mint ezer sportoló versenyzett két napon át az újszegedi sportcsarnokban. A különböző korosztályokban a szegedi, a szatymazi önkormányzat és az Első Beton által támogatott cselgáncs-eseményt a Szatymazi SE cselgáncs szakosztálya szervezte és bonyolította. A százhúsz hazai klubot értékelő, a hazai cselgáncs-szövetség által közzétett éves, eredmények, korosztályok és nemek alapján összeállított rangsorban a szatymazi klub a 20- helyen szerepel.
Szombaton 10 órától az ifjúsági magyar bajnokság, egyben Krajkó Gyula-emlékverseny, valamint az Első Beton felnőtt és junior magyar kupa nyílt verseny összecspásai zajlottak. Az első napra 14 ország (a magyar mellett Zambia, Madagaszkár, Marokkó, Guinea, Kuba, Kolumbia, Észak-Korea, Románia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Moldova, Szlovákia) küldött sportolót.
Vasárnap 10 órától regionális nyílt nemzetközi esemény zajlott Első Beton Judo-kupa néven, amelyen a diák A, B és serdülő (11–14 évesek) korú gyerekek indultak.


– Minden esztendőben kétszer remek viadalokat rendezhetünk, ezért köszönet jár a szegedi és a szatymazi önkormányzatnak, valamint az Első Beton Kft.-nek. Mindegyikük évek óta a cselgáncs mellett áll, és ezért csak elismerés jár – mondta a rendező klub elnöke, Szabó Csaba.

A szombati nap szatymazi eredményei

Ifjúsági Magyar Bajnokság III.Hely: Rafael Ábrahám (66kg)

Első Beton Felnőtt-Junior Magyar Kupa II.Hely: Tompa Péter (100kg)
V. hely: Rafael Ábrahám 66kg
Zádori Bálint 90kg, Tompa Márton +100kg
VII. hely: Kónya Ádám 60kg, Csabai Zsombor 73kg

Vasárnapi szatymazi eredmények

 

Első Beton Kupa Szeged 2024
III. hely: Csóti-Gálfi Attila 32kg, Nagy Csongor 45kg, Márta Marcell +66kg
V. hely: Cseh Botond 40kg
VII. hely: Jánoska Kristóf 45kg


A szatymazi Jókai utcában fogták be ezt az 1 év körüli Shiba Inu fajtájú kan kutyát. Csip nincs benne. Játékos, barátságos, szelíd. Keressük a gazdáját. Jelenleg az önkormányzat kennelében helyezték el.Farsangi jelmezes bulival és kiszebábégetéssel búcsúztatták a telet szombaton Szatymazon. A nőegylet 6 kiló lisztből sütött fánkot, Bözsi pedig feláldozta magát, hogy a falu lakói idén is megszabadulhassanak minden rossztól – írja a delmagyar.hu

Immár harmadik alkalommal rendeztek Szatymazon vidám téltemetést. A szombati program célja idén sem volt más, mint a korábbi években: farsangi hangulatban, népszokásokat felidézve előcsalogatni a tavaszt. Ez a kellemes időben nem is volt olyan nehéz feladat, bár az erős szél azért mindenkit arra késztetett, hogy még ne váljon meg a nagykabáttól – csak maximum lélekben.

A program az önkormányzat épülete előtt kezdődött, a falu legikonikusabb köztéri alkotása előtt. Herbie, azaz egy fehér bogárhátú autó már évek óta díszíti az út menti füves területet, megjelenése azonban szezonról szezonra változik. A művelődési ház munkatársai most éppen busónak öltöztették, ami – mint megtudtuk – emberpróbáló feladat volt, hiszen a frissen lenyírt birkabunda, mellyel beborították, meglehetősen intenzív faggyúszagot árasztott. A lényeg azonban, hogy Szatymaz kabalája is kapott jelmezt, így nem lógott ki a sorból, hiszen szombaton a rendezvény szinte minden résztvevője ugyancsak maskarában érkezett.

Érdekes módon a felnőttek idén jobban kitettek magukért jelmezfronton: láttunk babakocsit toló boszorkányt, krokodilt, hula táncosokat és kalózt is, a gyerekek között pedig szuperhősöket és királylányokat. Kedvencünk a piros esernyővel közlekedő férfi volt, akitől amikor megkérdezték, mégis minek öltözött, tettetett felháborodással mutatott végig sárga pulóverén és zöld nadrágján.

 Hát, természetesen jelzőlámpának – mosolygott.

Hasonlóan egyszerű megoldást választott Barna Károly polgármester.

 Indulás előtt pár perccel még azon gondolkoztam, minek öltözzek. Aztán ezt választottam – mutatta vadászöltözetét.

A résztvevők a Csergő banda muzsikusainak zenei aláfestése közben gyülekeztek, majd egy csoportkép elkészülte után a vidám, hangos menet átsétált a művelődési házhoz, ahol már ott várakozott Bözsi, a kiszebáb. Az ő ruhájára tűzhette fel mindenki azokat a rossz dolgokat, amiktől szeretett volna megszabadulni. Az ötéves Janka például a rossz álmokat íratta fel szüleivel a papírra. Ágoston, aki tigrisnek öltözött,  szintén ettől akart megszabadulni.

Írjuk fel a bepisilést is? – hallottuk kicsit arrébb egy kisgyermekes apukától. Ennél azonban jóval színesebb fantáziával áldottak meg néhány kicsit.

 A vulkánt írtuk fel – mesélte a 3 és fél éves Gerda és Villő. Arra a kérdésre, mégis miért félnek Szatymazon a vulkántól és az abból kijövő lávától, egyből rávágták: mesében látták, hogy az milyen rossz dolog.

Bözsire kerültek még olyan szavak, mint türelmetlenség, rosszindulat, betegségek, sőt a tavaszi fagy is. Volt még pár perce ezt követően, hiszen egy rövid táncház során meg is táncoltatták. A kevésbé muzikális résztvevők eközben a nőegylet által sütött fánkokból csemegézhettek. A program végén pedig felgyújtották a kiszebábot, vele együtt remélhetőleg az összes rossz dolog is hamuvá lett erre az évre.

 


Szatymaz II. körzetben a Neszürjhegyi kersoron egy kóborló 6 hónap körüli szuka puli kutyát. Csip nincs benne. Nagyon barátságos, szelíd. Keressük a gazdáját. Jelenleg az önkormányzat kennelében várja sorsát.


Szatymaz Község Képviselő-testülete 2024. február 08. napján (csütörtök) 16:00 órától képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Az ülés helye: Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár – Szatymaz, Dózsa György u. 42.

 

Napirendi pontok:

1. A Szatymazi Értéktár Bizottság 2023. II. félévi tevékenységéről beszámoló
Előadó: polgármester, Értéktár Bizottság képviselője

2. Beszámoló a Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár 2023. évi munkájáról
Előadó: Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója

3. A polgármester éves szabadságtervének elfogadása
Előadó: alpolgármester

4. Beszámoló a 2023. évi Közfoglalkoztatási Program végrehajtásáról
Előadó: polgármester

5. Előterjesztések
Előadó: polgármester, jegyző

 

Szatymaz Község Képviselő-testülete 17:00 órától közmeghallgatást tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirendi pont:
1. A 2024. évi költségvetési rendelet-tervezet megtárgyalása
Előadó: Polgármesteri Hivatal gazdasági ügyintézője

 

Az anyagok nyilvánosan elérhetők ide kattintva, vagy az Előterjesztések menüpontban.

 

Szatymaz, 2024. február 02.

Barna Károly
polgármester


A BorÉRT Borturisztikai Egyesület a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésével 2024. január 25-én, csütörtökön hatodik alkalommal rendezte borturisztikai és a közvetlen értékesítés erősítésével foglalkozó tematikus napját.


A Szatymazi Gazdakör az Egy Korty Csongrád közösséggel együtt mutatkozott be az eseményen.
A gazdakör célja a szegedi tájkörzet a fűszerpaprika-termesztésének újjáélesztése, a Szatymaz község területén egykor virágzó szőlő- és borkultúra és a csongrádi borvidék népszerűsítése. Szatymazon több mint húsz éve minden novemberben bor- és paprikaversenyt rendeznek, és rendszeresen viszik a település agráriumának hírét más szakmai rendezvényekre.
Az Egy Korty Csongrádot három lelkes borász alapította azzal a céllal, hogy megmutassák a Csongrádi borvidék milyen csodálatos lehetőségeket tartogat a borkedvelők számára. Legfrissebb borászati ismeretekkel és elődeink tapasztalataival felvértezve a homoki szőlők terméséből friss, gyümölcsös fehér- és nagytestű vörösborokat készítenek. Három borász, három pince, egy cél: kiváló minőségű borainkkal kivívni a Csongrádi borvidék számára a megérdemelt elismerést Az Egy Korty Csongrád fital borászai újhullámos borászként határozzák meg magukat.

A programba bekapcsolódott az Agrárminisztérium, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem. A rendezvény bortúra programrészén több mint 60 kiállító borait kóstolhatta meg a közönség. A látogatók sajtokat, kézműves falatkákat, kolbászféléket, s más ínyencségeket is kóstolhattak. Az eseménynek hagyományosan helyt adó Magyar Mezőgazdasági Múzeum szakmai partnerként segítette munkát.

 


“Magyarország Ma” címmel jelentkezik péntek délelőttönként az M1  magazinja. Az M1 csatornáján 10.30-kor látható műsor a vidéki fejlesztéseket veszi sorra. A február 2-i adásban Szatymazról láthatunk összefoglalót.

 


Az egymás közötti adásvételt egyszerűen és ingyenesen lehetővé tévő internetes felületek, azaz online piacterek egyre több csalót vonzanak. Pár éve még a vevők megkárosítása volt a jellemző, manapság azonban már az eladók is a visszaélések céltáblájává válhatnak. Az óvatlan eladót úgy verik át, hogy a piactéren értékesített áruért járó ellenérték fogadásához vagy az áru kiszállításához valamilyen szokatlan, további teendőt várnak el.

HOGYAN ISMERHETI FEL AZ ILYEN ÁTVERÉSEKET?

Az eladó megkárosításának egyik leggyakoribb módjánál a vevő azzal hívja fel őt, hogy kifizette a meghirdetett terméket, ám arra kéri az eladót, hogy valamilyen távoli hozzáférést biztosító programot (például AnyDesk, TeamViewer) telepítsen a gépére vagy telefonjára annak érdekében, hogy „biztosítva legyen az átutalás fogadása”.

Az online piactereken alkalmazott csalások egy másik típusánál az eladó egy sms-t kap, amelyben arról tájékoztatják, hogy a termékét kifizették, de „fogadnia kell az összeget” az üzenetben küldött link segítségével, vagy a termék kiszállításához ajánl a „vevő” egy csomagküldő szolgálatot, ismert, jogszerűen működő cégek nevével visszaélve (pl.: Foxpost, DHL, DPD, MPL), és rájuk hivatkozva küld adathalász linket tartalmazó üzenetet vagy e-mailt. Amikor az eladó gyanútlanul rákattint, akkor egy, a csalók által készített hamis weboldalon találja magát, ahol bankkártyaadatait kérik (amivel ezután a csalók vissza tudnak élni, például vásárolhatnak vele) vagy ki kell választania a számlavezető bankját, és arra kattintva megadni a saját banki belépési adatait. Utóbbi esetben az eladó érzékeny netbanki belépési adatai kerülnek illetéktelen kezekbe. Mivel ez a hamis oldal a valódi banki oldalnak továbbítja az adatokat, az óvatlan ügyfél (eladó) megkapja az egyszer használható bejelentkezési kódot (pl. SMS-kódot), és azt is begépeli a hamis oldalon. Így a csalók bejutnak az ügyfél banki profiljába, és a számlán lévő pénzhez is hozzáférnek, amelyet azonnal elutalhatnak, ellophatnak.

MIT TEGYEN, HOGY NE VÁLJON ILYEN CSALÁS ÁLDOZATÁVÁ?

 • Soha ne utaljon pénzt, ha Ön az eladó (mert például csomagküldéssel próbálhatják rászedni)!
 • Legyen tisztában azzal, hogy eladóként Ön pénzt csak fogad, nem küld.
 • Online piactereken vagy más, interneten keresztüli értékesítésnél az a legbiztonságosabb, ha a fizetést a bankszámlánkra kérjük a nevünk és bankszámlaszámunk (vagy másodlagos azonosítónk) megadásával.
 • Legyen éber! Ahhoz, hogy bankszámlájára pénzt utaljanak, Önnek nincs szüksége semmilyen programra, és netbanki profiljába se kell bejelentkeznie!
 • Soha ne adjon meg további bankszámlaadatokat, felhasználóifiók-azonosítókat, jelszavakat e-mailben, sms-ben vagy telefonon érkező kérésre!
 • Soha ne töltsön le ismeretlen programot vagy applikációt számítógépére, mobiltelefonjára, főleg ne egy linkre kattintva!
 • A csalás és a tényleges jogosulatlan átutalás között akár napok is eltelhetnek, ezért amint azt észleli, hogy csalás áldozatává vált, azonnal, késlekedés nélkül jelentse az esetet bankjánál, és tegyen feljelentést a rendőrségen!

További információk a netes cslásokról a kiberpajzs.hu oldalán találhatók.Utca Házszám Időpont
Arany János utca 1. – 11.
2. – 10.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Barackvirág utca 1. – 25.
2. – 26.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Barcsay utca 3. – 3.
4. – 4.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Bokor utca 1/A – 5.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Béke utca 23/A – 31.
42/D. – 64.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
GULYAS SAROK 2203. – 2665.
2664. – 2664.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Hunyadi utca 1. – 9.
2. – 10.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
I. körzet 59 – 111.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
II. Körzet tanya 41/A – 2673
42/A – 42/A
2024.02.12.   08:00 – 16:00
II. körzet 31. – 2685.
26. – 2706.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
II. körzet 119. – 125.
078/17.HRS – 122.
2024.02.21.   08:00 – 14:00
III. Körzet tanya 189. – 195.
188. – 196.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
III. Körzet tanya 189. – 195.
188. – 196.
2024.02.21.   08:00 – 14:00
IV. körzet tanya 263. – 323.
262. – 322.
2024.02.20.   08:00 – 14:00
Jánosszállás 211. – 211.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Jókai utca 1. – 19/B
2. – 34.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Kis utca 1. – 9.
2. – 10.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Kiskert 1989. – 2703.
68. – 2708.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Kossuth Lajos utca 53. – 87.
34. – 98.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
KÜLTERÜLET 023/27. – 023/27.
74/17. – 74/17.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Liliom utca 1. – 3.
2. – 2.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Neszürjhegyi kertsor 31. – 2271.
2. – 432.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Neszürjhegyi utca 1. – 21.
2. – 112/B
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Petőfi Sándor utca 21. – 21.
2024.02.21.   11:00 – 16:00
Pálfy utca 3. – 5.
2. – 2.
2024.02.12.   08:00 – 16:00

 

Rózsa utca 1. – 619/1 hr
2. – 38.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
TANYA 113. – 121/B
068/24 – 076/4.
2024.02.12.   08:00 – 16:00
TANYA 321. – 321.
2024.02.20.   08:00 – 14:00
TANYA 121/B – 121/B
2024.02.21.   08:00 – 14:00
ZÁRTKERT
2036 – 2036
2024.02.12.   08:00 – 16:00
Árpád utca 1. – 15.
2. – 12.
2024.02.12.   08:00 – 16:00

 

Ha kérdése van, ezen a telefonszámon teheti fel:  06 62 565 600


Fűtést és világítást korszerűsítettek elsősorban tavaly Szatymazon, de javították a külterületi utakat is. Idén a legfontosabb beruházások a kerékpárút-építések lesznek, de tervezik egy bentlakásos idősotthon létrehozását is – írja a delmagyar.hu portál

Szatymaz tavalyi éve Barna Károly polgármester szerint három fő csapásirány mentén értékelhető. Két komoly kihívással is szembe kellett nézniük amellett, hogy nagy beruházásokra is sor került.

Mivel a villanyáram és a gáz ára is elszállni látszott, meg kellett vizsgálni, hogyan tudjuk üzemeltetni az intézményeinket. Ahol volt tehát lehetőség fűtéskorszerűsítésre, a gázkazánt hőszivattyúra cseréltük. A polgármesteri hivatalban például a padlófűtéshez jól illeszthető volt ez a megoldás, a szükséges villamos energia nagy részét ráadásul napelemek termelik hozzá. Az Egészségházban hasonló rendszert állítottunk fel, illetve januárban átadtunk egy konyhát, ennek működtetését szintén  napelemparkkal támogattunk meg

– mesélte a polgármester. Szintén takarékossági okokból modernizálták a közvilágítást is, a teljes állományt, több mint 400 világítótestet LED-esítettek.

–  A település egészségügyi ellátásában is történtek változások: gyermekorvosunk befejezte pályafutását, háziorvosunk pedig elhunyt.

Két praxist is meg kellett tehát hirdetnünk tavaly, szerencsére azonban sikerült olyan doktorokat találnunk, akik a lakosság megelégedésére viszik tovább az ellátást

– mondta Barna Károly.

Szatymazon több mint 5200-an élnek, több mint felük külterületen.

– Az ő életkörülményeik javítása érdekében útfelújítási programunk is volt, több mint 6 kilométernyi szakasz lett járhatóbb. Ezek egy részén kopóréteget cseréltek, egy részén a földút helyett aszfaltút létesült, egy részén pedig stabilizálták a földutat. Külterületeinken nem mindenhol van még vezetékes ivóvíz, így két helyszínen ezt is bevezették – sorolta a polgármester.

Az idei évvel kapcsolatosan azt mondta, az óvatos tervezés éve lesz: csak olyan feladatokat vállalnak, melyek befejezésére reális esély van.

Kiemelt beruházás a Szatymazt Sándorfalvával, illetve Szatymazt Zsombóval összekötő kerékpárút megépítése, de tervben van a Balástya-Szeged kerékpárút is.

Mindemellett már tervezzük egy bentlakásos idősotthon létrehozását is, illetve megvan a pályázati forrásunk a közösségi közlekedés komfortosabbá tételére is a buszöblök és várók felújításával

– beszélt a tervekről Barna Károly.

Változások, újdonságok az I. sz. háziorvosi körzetben

Bemutatkozik az új gyermekorvos


Vasárnap rendezték meg a budapesti Horváth István Judocsarnokban a diák A,B és serdülő nyílt regionális judo versenyt, ahol letarolták a mezőnyt a Szatymazi SE JUDO versenyzői. A klub növendékei öt dobogós hellyel térhettek haza.

I. Hely:

 • Cseh Botond 40 kg
 • Márta Marcell +66 kg

II. Hely:

 • Csóti-Gálfi Attila 32 kg

III. Hely:

 • Jánoska Kristóf 45 kg
 • Jáger Tamás 55 kg

Gratulálunk a versenyzőknek, hajrá Szatymazi SE JUDO!


Bárkány Ferenc 1,5 holdas gazda Szatymaz környéki portáján 160 kg-os disznót vágtak. A kor sajtóetikájának megfeleve az országos sajtószolgálat, a Magyar Távirati Iroda (MTI) rendszeresen dokumentálta a paraszti élet munkás hétköznapjait.  A szatymazi disznóvágást 1955. január 10-én Bereth Ferenc fényképezte egy Nikon Super Collscan 9000-as géppel.

 

Nem szalmával, mint korábban, hanem kézi meghajtású, fatüzeléses disznópörzsölővel fújják a lángot a perzselendő felületre. Ezeket a szerkezeteket házilag is el tudták készíteni az ügyesebb gazdák. Disznóvágáskor az 1950-es évekig szalmával pörzsöltek. Az 1950-es években a beszolgáltatási kötelezettség miatt sokan titokban vágtak, és mivel a szalma füstje messzire látszott, áttértek a fatüzeléses, tekerős pörzsölőre – tájékoztat az egyik képhez képhez tartozó leírás.

 


Egy másik kép alatt ezt olvashatjuk: “A saját szükségletre nevelt disznót a családok karácsony táján vágták le. Ha kettőt szántak saját szükségletre, azt nem egyszerre vágták, hogy a gyorsabban romló belsőség elfogyjon. Ilyenkor az egyiket karácsonyra, a másikat húshagyóra, ritkábban az elsőt már novemberben, a másikat pedig januárban szúrták le.”

 

 • A képek az MTI Zrt. Fotóarchívumából gyűjtöttük. Az archivum anyaga itt böngészhető

Hamarosan ki- és befizetésre alkalmas K&H bankautomatát teleítenek településünkre, ez mindannyiunk pénzügyi biztonságát és kényelmét szolgálja majd.

A K&H bank munkatársa leendő és jelenlegi ügyfeleit nagy szeretettel és szakértelemmel várja bankszámlanyitással, banki ügyintézéssel kapcsolatban, az alábbi helyszínen és időpontban:

Szatymaz,  a volt teleház helyisége (Dankó Pista Művelődési Ház, Dózsa Gy. u. 42.)

Időpont: minden kedden, 9:00 és 12:00 óra között

Fenti időponton kívül személyes tájékoztatás előzetes időpontegyeztetéssel lehetséges!

 • Számlanyitás egyszerűen, bármikor, személyes okmányokkal, egy okos telefon segítségével.
 • Mobilbankári szolgáltatás, igény esetén akár otthon, vagy munkahelyen is.
 • Egyszerűsített bankváltási folyamat.
 • Kedvező lakossági számlavezetési ajánlatok:
  • Első 3 hónapban díjmentes számlavezetés,
  • Első éves kártyadíj elengedése,
  • Számlanyitási akció (jelenleg 40.000 Ft + 40.000 Ft)
  • Ajánlói program (akár 6 alkalommal 10.000 Ft)
 • Vállalkozói ajánlatok: https://www.kh.hu/vallalkozas

Egyéni időpontért, információkért, keressék bizalommal a K&H Bank munkatársát az alábbi telefonszámon:

Osváth Anita, tel: 30/787-9410


A  Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tovább folytatja toborzó tevékenységét Csongrád-Csanád Vármegye településein.

 • https://karrier.police.hu

Szatymaz Község Képviselő-testülete 2024. január 18. napján (csütörtök) 15:00 órától képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Az ülés helye: Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár –  Szatymaz, Dózsa György utca 42.

Napirendi pontok:

1. A helyi civil szervezetek 2023. évi önkormányzati támogatásainak felhasználásáról szóló tájékoztató

2. A helyi civil szervezetek 2024. évre vonatkozó programja, esetleges támogatási igények felmérése
Előadó: polgármester, civil szervezetek képviselői

3. A Szatymaz Községi Önkormányzat 2024. évi településüzemeltetési feladatainak ütemterve
Előadó: polgármester

4. Az Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatának felülvizsgálata
Előadó: polgármester

5. A 2024. évre vonatkozó közbeszerzési terv elfogadása
Előadó: polgármester

6. Előterjesztések
Előadó: polgármester, jegyző

 

Az anyagok nyilvánosan elérhetők ide kattintva, vagy az Előterjesztések menüpontban.

Szatymaz, 2024. január 12.

Barna Károly
polgármesterDecember 22-én elhunyt Szűcs László, aki 1990 és 1994 közöt volt Szatymaz polgármestere. Ezt követően még tíz évig képviselőként tevékenykedett. 2014-ben Szatymaz díszpolágra címet kapott.
Az elhunytat az önkormányzat saját halottjának tekinti.


A z MVM Démász Áramhálózati Kft. szatymazi ellátási területén tervezett áramkimaradások
Utca Házszám Időpont
I. körzet 19. – 1685.
14. – 1544.
2024.01.15.   08:00 – 16:00
I. körzet 19. – 1685.
14. – 1544.
2024.01.16.   08:00 – 16:00
I. körzet tanya 37/a – 37/a
2024.01.15.   08:00 – 16:00
I. körzet tanya 37/a – 37/a
2024.01.16.   08:00 – 16:00
III. Körzet tanya 43. – 211.
102. – 278.
2024.01.16.   08:00 – 13:00
IV. körzet tanya 211. – 277.
210. – 278.
2024.01.25.   08:00 – 16:00
IV. körzet tanya 211. – 277.
210. – 278.
2024.01.25.   08:00 – 16:00
IV. körzet tanya 211. – 277.
210. – 278.
2024.01.26.   08:00 – 16:00
Jánosszállás 1281. – 1299.
1200/4. – 1556.
2024.01.15.   08:00 – 16:00
Jánosszállás 1281. – 1299.
1200/4. – 1556.
2024.01.16.   08:00 – 16:00
Jánosszállási kertsor 135. – 1255.
24. – 1246.
2024.01.15.   08:00 – 16:00
Jánosszállási kertsor 135. – 1255.
24. – 1246.
2024.01.16.   08:00 – 16:00
Kiskert 1213/2 – 1559.
152. – 2032.
2024.01.15.   08:00 – 16:00
Kiskert 1213/2 – 1559.
152. – 2032.
2024.01.16.   08:00 – 16:00
KÜLTERÜLET
1270. – 1270.
2024.01.15.   08:00 – 16:00
KÜLTERÜLET
1270. – 1270.
2024.01.16.   08:00 – 16:00
KÜLTERÜLET
2024.01.25.   08:00 – 16:00
KÜLTERÜLET
2024.01.25.   08:00 – 16:00
KÜLTERÜLET
2024.01.26.   08:00 – 16:00
TANYA 3385. – 3385.
2024.01.16.   08:00 – 13:00
TANYA 1321. – 3383.
1318/1. – 1318/1.
2024.01.15.   08:00 – 16:00
TANYA 1321. – 3383.
1318/1. – 1318/1.
2024.01.16.   08:00 – 16:00
tanya I. kerület
1342. – 1342.
2024.01.15.   08:00 – 16:00
tanya I. kerület
1342. – 1342.
2024.01.16.   08:00 – 16:00

Ha kérdése van, ezen a telefonszámon teheti fel:  06 62 565 600


Szatymaz külterületén a volt Finn-Magyar Tsz. melletti tanyához az ünnepek alatt szegőúdött oda egy nagyon barátságos, kb. 4 hónapos szuka kutya. Jelenlegi helyén ideiglenesen tudják csak tartani.
Keressük az eredeti vagy örökbefogadó gazdát. Jelentkezni a szatymazi önkormányzatnál lehet az 62/583-560-as telefonszámon.


A 2024. évre vonatkozó hulladéknaptár az alábbi linkekre kattintva letölthető és nyomtatható >


Január elsejétől az I. sz. háziorvosi körzet elláttottjai részére a rendelőhöz tartozó weboldalon (www.drkisskovacs.hu) online időpontfoglalási felület működik. Ezen keresztül idősávokban tudnak megfelelő időpontot foglalni. Az oldalon írásbeli kérdéseket is küldhetünk a háziorvosnak. Mindezen szolgáltatások bevezetésével az ellátáshoz való kiszámíthatóbb és egyszerűbb hozzáférést szeretném biztosítani. Ezen a weboldalon betegedukációs és egyéb tájékoztatókat is találnak.

Fertőző megbetegedés gyanúja (láz, köhögés, torokfájás, hasmenés, hányás) esetén kérjük, hogy betegtársai és a személyzet védelme érdekében csak online foglalás, vagy telefonon történő előzetes egyezetetést követően jelenjen meg a rendelőben, orrot és szájat eltakaró maszkot viselve!

Rendelési idő az I. sz. háziorvosi körzetben (Kossuth u. 6.)

Hétfő: 8:00 – 12:00
Kedd: 8:00 – 12:00
Szerda: 12:00 – 16:00
Csütörtök: 8:00 – 12:00
Péntek: 8:00 – 11:00

web: drkisskovacs.hu

mail: kisskovacsmed@gmail.com

Rendelői telefonszám (recept vagy időpontkérés): 0662-685-370, vagy 0630-162-4060

Készenléti telefonszám (sürgős, nem halasztható egészségügyi probléma): 0620-554-4901

 

Dr. Kiss-Kovács Róbert bemutatkozása

Megjelent A Mi Lapunk 2023. decemberi számában

Tisztelettel és nagy örömmel köszöntöm Szatymaz lakosságát a község egyes számú körzetének új családorvosaként!

1993-ban születtem Móron, gimnáziumi tanulmányaimat ott végeztem. Érettségit követően 2013-ban a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára nyertem felvételt, s azóta is Szegeden élek. 2019-ben sikeres államvizsgát követően kaptam kézhez diplomámat, majd 2022-ben szereztem háziorvostan szakvizsgát. Azóta a szegedi Családorvosi Intézetben dolgozom, ahol tevékenyen kiveszem részem az oktatási és kutatási feladatokban.

A körzeti rendelőben tevékenységemet hivatalosan 2024. január elsejétől kezdem meg. Főbb céljaim közé tartozik a háziorvoslás lehetőségekhez mérten legmagasabb szinten, s a legjobb gyakorlat szerint való művelése. A praxis átvételével nagy hangsúlyt kívánok helyezni betegeim körében a megelőző orvoslásra és betegedukációra, ugyanakkor a rendelő jelenlegi vizsgálati és diagnosztikai eszköztárának kiegészítésével a minél átfogóbb betegellátásra és gondozási tevékenységre. Betegeim ellátása, gondozása mellett a jövőben szeretnék sort keríteni az orvostanhallgatók és rezidensek oktatására is a rendelőben történő folyamatos kutatómunka végzése mellett.

Ezúton is szeretném megköszönni ezt a remek lehetőséget, s őszintén remélem, hogy hivatásom gyakorlása során a hozzám fordulóknak segítségére tudok lenni!

Dr. Kiss-Kovács Róbert


A hulladékgazdálkodási szolgáltató minden hónap harmadik szerdáján tart fogadónapot Szatymazon.
2024. januárjában a fogadónapot

2024. január 24. napjára, szerdára

helyezik át.

Az ügyfeleket 10:00 és 12:00 között várják a polgármesteri hivatalban
(Szatymaz, Kossuth utca 30.)


A  Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tovább folytatja toborzó tevékenységét Csongrád-Csanád Vármegye településein.

Az áramszolgálatás tervezett szünetei a követező szatymazi címeket érinti 2024. január 11-én.

Arany János utca 1. – 11.
2. – 10.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Barackvirág utca 1. – 25.
2. – 26.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Barcsay utca 3. – 3.
4. – 4.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Bokor utca 1/A – 5.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Béke utca 23/A – 31.
42/D. – 64.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
GULYAS SAROK 2203. – 2665.
2664. – 2664.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Hunyadi utca 1. – 9.
2. – 10.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
I. körzet 59 – 111.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
II. Körzet tanya 41/A – 2673
42/A – 42/A
2024.01.11.   08:00 – 16:00
II. körzet 31. – 2685.
26. – 2706.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
III. Körzet tanya 189. – 195.
188. – 196.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Jánosszállás 211. – 211.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Jókai utca 1. – 19/B
2. – 34.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Kis utca 1. – 9.
2. – 10.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Kiskert 1989. – 2703.
68. – 2708.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Kossuth Lajos utca 53. – 87.
34. – 98.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
KÜLTERÜLET 023/27. – 023/27.
74/17. – 74/17.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Liliom utca 1. – 3.
2. – 2.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Neszürjhegyi kertsor 31. – 2271.
2. – 432.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Neszürjhegyi utca 1. – 21.
2. – 112/B
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Pálfy utca 3. – 5.
2. – 2.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Rózsa utca 1. – 619/1 hr
2. – 38.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
TANYA 113. – 121/B
068/24 – 076/4.
2024.01.11.   08:00 – 16:00
ZÁRTKERT
2036 – 2036
2024.01.11.   08:00 – 16:00
Árpád utca 1. – 15.
2. – 12.
2024.01.11.   08:00 – 16:00

Ha a tervezett áramszünet ideje alatt aggregátort fog használni, azt legkevesebb 5 nappal az áramszünetet megelőzően kell bejelenteni az aggregatorozas_kist-mhalom@mvm.hu e-mail-címen.
Saját tulajdonú vagy bérelt aggregátor használata kizárólag Társaságunktól előzetesen megkért, írásbeli engedély alapján történhet. A levél tárgya Aggregátor használata legyen. Levelében adja meg az
– Ön nevét,
– telefonos elérhetőségét,
– az aggregátorozás pontos dátumát,
– az aggregátorozási hely (felhasználási hely) címét,
– az aggregátorozási hely (felhasználási hely) 10 jegyű azonosítóját (040-val kezdődő).

A fenti e-mail-címen kizárólag az aggregátoros bejelentéseket tudják fogadni és feldolgozni.


December 21-én lovas fogattal járták a falut a betlehemezők, karácsonyt várók. A negyedik adventi gyertyát szombat este gyújtottuk meg a faluházban.
Szatymaz község ez évi utolsó közösségi eseményein Bakos Brigi fényképezett. Gyönyörködjenek önök is a fényhozás ünnepének fényképein az oldal Fotóalbumában!

 


December 22-én, pénteken a művelődési ház és könyvtár szolgálatásai (nyomtatás, másolás, kölcsönzés) már nem lesznek elérhetők.

Ám december 23-án, szombaton 16 órára várjuk Önöket a gyertyagyújtásra!

Az év utolsó napjaiban és 2024 elején szolgáltatási szünet lesz a Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtárban.
A december 23-i gyertyagyújtás után bezár a faluház.

Az első rendes nyitavatartási nap – teljes szolgáltatással:
2024. január 8.

December 20. szerda –  dr. Lengyel Andrea 11,00-12,30
December 21. csütörtök –  dr. Borbély Rita 10,30-12,00
December 22. péntek – dr. Borbély Rita 10,30-12,00
December 27. szerda –  dr. Borbély Rita 11,30-13,00
December 28. csütörtök –  dr. Lengyel Andrea 11,00-12,30
December 29. péntek –  dr. Lengyel Andrea 11,00-12,30

HIRDETMÉNY IGAZGATÁSI SZÜNET ELRENDELÉSÉRŐL

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Szatymazi Polgármesteri Hivatal

 1. december 27. napjától
 2. december 29. napjáig

igazgatási szünetet tart.

Az igazgatási szünet alatt a Hivatal zárva tart, az ügyfélfogadás szünetel!

Az igazgatási szünet időtartama alatt kizárólag haláleset és születés anyakönyvezése miatt lesz ügyfélfogadás, az ingyenesen hívható 06-80/620-012 telefonszámon történő előzetes egyeztetés alapján.

Barna Károly polgármester,           Dr. Makay Enikő jegyző

 • A polgámesteri hivatal évközi ügyfélfogadási rendje az Elérhetőségek menüpont alatt található.

Évek óta immár a nagyobb ünnepek elmaradhatatlan figurája Szatymazon Herbie, a szépkorú Volkswagen bogár, amelyet egy zsombói gazdától kap kölcsön rendszeresen a település. Farsangkor jelmezben, a Helló, tök! napon pedig töklámpásokkal vonul a falu apraja nagyja a matuzsálemi gépcsodához. A karácsony közeledtével idén is ünnepi díszbe öltöztették, és kiállították a polgármesteri hivatal elé, hogy vidámságot vigyen különleges bájával a lakosok mindennapjaiba – írja a delmagyar.hu bulvárrovata.

fotó: Bakos B.

Mindig valami jópofa dekorációt találunk ki Herbiere az adott évszaknak és ünnepnek megfelelően. Ő egy központi figurája a településnek, a közösségi összetartás egyik fontos szimbóluma  – mondta el Feketéné Bárkányi Ilona, a Dankó Pista Művelődési Ház igazgatója. A kicsi kocsi koros már, az idő megmutatkozik rajta, de a település lakosainak köszönhetően így tovább élhet, boldog nyugdíjas kort biztosítanak számára.

Kedves színfoltja a falunak, szeretjük nagyon. Minden közösség életében szükségesek a biztos pontok, és Herbie számunkra ilyen. A legutóbbi tökös napunkon gyengélkedett, így a vonulás nem hozzá tartott, ami sokakban, főképp a gyerekekben nagy hiányérzetet is eredményezett. De most, karácsonyra visszatért, és újra vidámságot hoz a napjainkba

– tette hozzá a művelődési ház igazgatója.


 


Lakossági szemléletformáló akció

Az önkormányzat  megvalósította a „Szatymaz község belterületi vízrendezés II. ütem”, című (TOP-2.1.3-16-cs1-2021-00019) projektjét.

Az önkormányzat most a projekt keretében megvalósuló szemléletformáló rendezvényre invitálja a  lakosságot.
A téma a vizek helyben tartásának gyakorlati módszereinek bemutatása, valamint a beruházás megismertetése.

A résztvevők között 3 db 210 literes esővízgyűjtő edényt sorsolnak ki.

Előadók:

 • Barna Károly – polgármester
 • Priváczki-Juhászné dr. Hajdu Zsuzsanna osztályvezető (ATIVIZIG Vízrendezési és Öntözési osztály)
 • Dr. Gulyás Ágnes egyetemi adjunktus (SZTE Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék)
A rendezvény időpontja: 2023. december 18. 16:30

helyszíne: Dankó Pista Művelődési Ház, Szatymaz, Dózsa György u. 42.

 


Szatymaz Község Képviselő-testülete 2023. december 14. napján (csütörtök) 15:00 órától képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Az ülés helye: Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár – Szatymaz, Dózsa György u. 42.

 

Napirendi pontok:

1. A 2024. évi munkaterv megtárgyalása
Előadó: polgármester

2. Átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet elfogadása
Előadó: jegyző

3. Beszámoló a 2023. évi adóhatósági munkáról
Előadó: jegyző

4. Az Önkormányzat és intézményei 2024. évi rendezvénytervének megtárgyalása.
Előadó: polgármester, Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója

5. Előterjesztések
Előadó: polgármester, jegyző

 

Az anyagok nyilvánosan elérhetők ide kattintva, vagy az Előterjesztések menüpontban.

Szatymaz, 2023. december 08.

Barna Károly
polgármester


Menetrendi módosításokat vezet be a Volánbusz 2023. december 10-től. A Szatymaz beterületét érintő változásokat itt mutatjuk:

5060 Szeged – Szatymaz – Zsombó
A 8:10-kor és munkanapokon 11:10-kor Szatymazról Zsombóra közlekedő járatok 5 perccel később, 8:15-kor és 11:15-kor indulnak.

5062 Szeged – Szatymaz – Sándorfalva
A munkanapokon és szabadnapokon 16:12-kor Szatymazról Sándorfalvára közlekedő járat 3 perccel később, 16:15-kor indul.
A munkanapokon 18:10-kor Szatymazról Sándorfalvára közlekedő járat 5 perccel később, 18:15-kor indul.

Az 5060 vonalszámú 20:04 indulási idejű Szatymaz – Szeged járat december 24-én nem közlekedik.

Az itt kiemelteken túl országszerte lesz menetrend változás a helyközi buszközlekedésben.


 

Utca Házszám Időpont
ALPÁR DŰLŐ
2023.12.22.   08:00 – 16:00
I. körzet 39. – 1429.
10. – 1430
2023.12.22.   08:00 – 16:00
II. körzet
62. – 62.
2023.12.22.   08:00 – 16:00
IV. körzet tanya
1072. – 1072.
2023.12.22.   08:00 – 16:00
Jánosszállási kertsor 5/7 – 541.
406. – 538.
2023.12.22.   08:00 – 16:00
Kiskert 1005. – 1169. hr.
2. – 3352.
2023.12.22.   08:00 – 16:00
KÜLTERÜLET 1151 – 1151
16. – 16.
2023.12.22.   08:00 – 16:00
TANYA 75. – 3383.
2338. – 2338.
2023.12.22.   08:00 – 16:00
Vilmaszállás 2309. – 2335.hrsz
1026. – 2326 Hrsz
2023.12.22.   08:00 – 16:00
Vilmaszállási kertsor
4. – 4.
2023.12.22.   08:00 – 16:00
tanya I. kerület
1038. – 1074.
2023.12.22.   08:00 – 16:00

Elérkezett az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. A martonosi Caritas Mikulás-váró zenés szentmisét szervezett, amelyen fellépett a szatymazi Gyertyaláng Katolikus Ifjúsági Kórus .

Az ünnepi szentmisét a martonosi Mária neve római katolikus templomban a helyi plébános cerebrálta. a szentmise végén a gyermekekkel közösen Mikulás-váró énekeket adott elő a szatymazi vendégkórus.

Csak a szeretetünket hoztuk meg az énekhangunkat, és olyan örömmel jövünk, amikor Zoli atya hív. Áldozat mindenkinek, de örömmel jövünk – mondta Kopasz György kórusvezető.

A szentmise után a Helyi Közösség épülete előtt meggyújtották az első ádventi gyertyát, amelyet Savelin Zoltán plébános szentelt meg.

 


A felnőtt cselgáncs vegyes csapatbajnokságban a Szatymazi SE kiválóan szerepelt, hiszen a második helyet szerezte meg – írja delmagyar.hu

Kaposvár adott otthont a cselgáncs vegyescsapatok országos bajnokságának. Az eseményt három esztendő szünetet követően rendezték meg, és a sportágban először vegyes csapatok indulhattak.

A Szatymazi SE az első mérkőzésén a házigazda Kaposvárt 4:2-re, az elődöntőben a Budapest Szamurájt szintén 4:2-re verte, majd következhetett a döntő az olimpiai ezüstérmes Csák József vezette Újpest ellen. A szatymaziak remekül helyt álltak, és 3:3-as döntetlent harcoltak ki – jöhetett a mindent eldöntő súlycsoport sorsolása. Itt a +90 kilogrammot dobta ki Fortuna, és Tompa Péter hiába verte meg az alapmeccsen az ellenfelét, sőt a rájátszásban is vezetett, nem tudta megőrizni az előnyét, és a végén hibázott egyet, ezzel az Újpest szerezte meg az aranyérmet, a Szatymaz pedig második lett.

Az eseményen az edző, Szabó Csaba komoly elismerés kapott, hiszen a Magyar Judo Szövetség a Magyar Judóért érdemrend bronz fokozatávat tüntette ki, a díjat Nagy András főtitkár adta át.

 

A szatymaziak bajnoki második kerete: Zádori Panna (57 kg), Balogh Sára, Balogh Kinga (mindkettő 70 kg), Ménesi Beatrix, Nagy Kitti (mindkettő +70 kg); Máthé Bence (a Honvédtől kapta kölcsön a klub), Guba Levente (mindkettő 73 kg), Zádori Róbert (90 kg), Tompa Péter, Tompa Márton (mindkettő +90 kg). Edzők: Szabó Csaba, Nagy Kitti, Guba Levente.


Nemrég a fővárosban volt érdekelt a Szatymazi Sportegyesület judósa, Redenczki Sára Linda, aki a Special Olympics Budapest nevű megmérettetésen kiválóan szerepelt, végül egy aranyéremmel és egy ezüstéremmel zárta a tornát. Saci a 44 kilogrammos kategóriában indult.


A Wikipédia leírása szerint az adventi naptár használatának szokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német édesanyához kötődik, akinek kisfia, Gerhard, már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok miatt. Az édesanya ezért egy játékot talált ki gyermeke számára: egy kemény papírlapot huszonnégy részre osztott, mindegyik részre rátűzött egy-egy darab csokoládét, majd megengedte, hogy a gyermek minden este megegyen egyet-egyet közülük. Közben a kisfiú felnőtt, s nem felejtette el édesanyja meglepetését, és üzleti vállalkozásba kezdett. Olyan naptárt szerkesztett, amelyen huszonnégy ablakocska mögé egy-egy darab csokoládé vagy cukorka volt elrejtve, s ezek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá.

Az adventi naptárak variációinak se szeri se száma, ma már természetes, hogy az online felületeken is sokféle adventi naptára találunk.

A település online adventi naptárnak első abalakát december 1-jén nyithatjuk ki, a következő napokon pedig az adott naphoz tartozó sorszámú ablakra kattinthatunk.

Az itt található szatymazi adventi naptár szöveges tartalmát Sutka István állította össze, a technikai megvalósítást Bakos Brigi végezte.KIADVA!

Szatymaz Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet az alábbi 5,91 m2 -es üzlethelyiség határozott idejű bérletére:

Szatymaz, Dózsa u. 49.

 


Szatymaz Község Önkormányzata eladásra kínálja a Szatymaz belterület 300/22 hrsz. alatt található önkormányzati tulajdonú ingatlant.

Az ingatlan címe: 6763 Szatymaz, Árpád u. 82.

Kivett beépítetlen terület,  713 m²

A telek közművesített.

Ár. 8.100.000 Ft+Áfa

Érdeklődni a 62/583-560 telefonszámon lehet.


A szatymazi bor- és paprikamustra szakmai napján,  szombaton kihirdették a Fráter Gyula Borverseny és a Vastagh József Paprikaőrlemény-verseny eredményeit. A paprikaversenyre  90  minta érkezett, a bormustrán 190 bor sorakozott fel.

A Fráter Gyula Borverseny legjobb borai:

Fehérbor kategóriagyőztes – Ureczky Attila – cuve 2023
Rozé kategóriagyőztes – Varga Zsunyi Éva – hamburg 2023
Vörös kategóriagyőztes – Török Tamás – cabernet sauvignon 2020
Gyümölcsbor kategóriagyőztes – Palik Pincészet – fekeribizli 2021
A rendezvény bora – Ujvári Pincészet zweigelt 2023
Közönségdíj – Hollósy István – cabernet franc 2022

 

A legjobb paprikafajták és termelőik:

ARANY I. hely – Godó Sándor “édes, Meteorit-Szegedi 20- Szegedi 80- Mihályteleki 1 fajtamix”
ARANY II. hely – Rubin Kft. “édes, OEM Eredetvédett Szegedi paprika, Szegedi fajták házasítása, 2023. évjárat”
ARANY III. hely – Rubin Kft. “édes, OEM Eredetvédett Szegedi paprika, Kármin fajta, 2023. évjárat”

Közönségdíj – Rubin Kft. “édes, OEM Eredetvédett Szegedi paprika, Szegedi fajták házasítása, 2023. évjárat”

A részletes értékelés szövegét e-mailben kérhetik a termelők a koordinátoroknál:

Fráter Gyula Borverseny – 74sada@gmail.com
Vastagh József Paprikaőrlemény-verseny – taborosine.abraham.zsuzsanna@uni-mate.hu

A Bor- és paprikamustra képei a Fotóalbumban

 

A Fráter Gyula Borverseny eredménylistája 2023

Borász Származás fajta Bor Évjárat Pontszám Minősítés Sorszám
Török Tamás Szatymaz/Csongrád vörös száraz cabernet sauvignon 2020 19,56 arany 27
Barna Mihály Temerin vörös száraz cabernet sauvignon 2022 19,44 arany 91
Cseri Pincészet Pannonhalma fehér száraz Rajnai Rizling 2021 19,36 arany 180
Savoly Winery Marosvásárhely vörös száraz cuve 2021 19,36 arany 147
Iszlai Károly Kelementelke vörös száraz merlot 2021 19,34 arany 14
Bodor Martin Csongrád fehér száraz cserszegi fűszeres 2023 19,20 arany 119
Bodor Martin Csongrád vörös száraz cabernet sauvignon 2021 19,20 arany 121
Hollósy István Nemesnádudvar vörös száraz cabernet franc 2022 19,10 arany 167
Klein Róbert Csongrád vörös száraz kékfrankos 2022 19,06 arany 37
Palik Pincészet Peszektergenye gyümölcs édes fekeribizli 2021 19,04 arany 23
Faggyas József Somogycsicsó rosé száraz kékfrankos 2023 19,00 arany 76
Kontyos Borház Klárafalva gyümölcs édes ribizli 2023 19,00 arany 102
Bodor Martin Csongrád fehér száraz generosa 2023 18,96 arany 120
Pusztai Csaba Csongrád vörös száraz cabernet sauvignon 2022 18,94 arany 107
Ureczky Attila Csurgó fehér száraz cuve 2023 18,92 arany 77
Pivnita Din Ardeal Dicsőszentmárton fehér száraz chardonnay 2023 18,90 arany 145
Veszprémi Érseki Pincészet Veszprém vörös száraz cuve 2022 18,88 arany 41
Vie Vin Pincészet Lekence vörös száraz fekete leányka 2022 18,88 arany 143
Koch Borászat Kft. Borota rosé száraz kékfrankos 2023 18,86 arany 104
Petro István Temerin vörös száraz cabernet sauvignon 2022 18,86 arany 89
Czirmai Levente Szőkefalva fehér száraz szürkebarát 2022 18,84 arany 131
Ujvári Pincészet Szeged rosé száraz zweigelt 2023 18,84 arany 67
Bodor Borház Csongrád vörös száraz kadarka 2023 18,82 arany 139
Pusztai Csaba Csongrád vörös száraz kékfrankos 2022 18,82 arany 106
Zsúnyi József Temerin vörös száraz cabernet sauvignon 2021 18,82 arany 95
Bohócki Zoltán Temerin fehér száraz cuve 2023 18,80 arany 92
Bartauls Gáspár Kis küküllő fehér száraz sauvignon blanc 2023 18,80 arany 125
Horváth László Temerin vörös száraz cabernet sauvignon 2020 18,80 arany 97
Cseh Tanya Kebele gyümölcs félédes málna 2022 18,80 arany 128
Hollósy István Nemesnádudvar fehér száraz chardonnay 2023 18,78 arany 171
Zsúnyi József Temerin vörös száraz cabernet sauvignon 2022 18,78 arany 96
Melcher Ferenc Nemesnádudvar fehér száraz sauvignon blanc 2023 18,77 arany 160
Tóth Pincészet Ásotthalom fehér száraz cserszegi fűszeres 2023 18,76 arany 63
Vörös Géza Gyarmat / Pannonhalma fehér száraz Zeusz 2023 18,76 arany 172
Palik Pincészet Peszektergenye fehér száraz zöld veltelini 2022 18,74 arany 15
Lahos Imre Temerin fehér száraz olaszrizling 2023 18,74 arany 87
Bodor Borház Csongrád vörös száraz cuve 2023 18,72 arany 138
Petro István Temerin fehér száraz cuve 2023 18,72 arany 86
Hollósy István Nemesnádudvar rosé száraz kékfrankos 2023 18,72 arany 163
Varga Zsunyi Éva Temerin rosé száraz hamburg 2023 18,72 arany 112
ifj. Ilia Csaba Csurgó rosé száraz kékfrankos 2023 18,70 arany 84
Czirmai Csaba Szőkefalva fehér száraz szürkebarát 2023 18,70 arany 130
Cseri Pincészet Pannonhalma félszáraz fehér Rajnai Rizling 2022 18,70 arany 181
Palik Pincészet Peszektergenye vörös száraz alibernet bariqe 2021 18,70 arany 20
Czirmai Csaba Szőkefalva fehér száraz cuve 2023 18,69 arany 129
Palik Pincészet Peszektergenye fehér száraz rajnai rizling 2022 18,68 arany 16
Palik Pincészet Peszektergenye fehér száraz rajnai rizling 2021 18,68 arany 19
Veszprémi Érseki Pincészet Veszprém fehér száraz rajnai rizling 2022 18,68 arany 39
Molnár János Csurgó fehér száraz cuve 2023 18,68 arany 85
Hollósy István Nemesnádudvar fehér száraz sauvignon blanc 2023 18,68 arany 164
Hangyál Pincészet Nyúl / Pannonhalma fehér száraz Pinot Blanc 2022 18,66 arany 182
Novák László Magyarkanizsa vörös száraz merlot 2023 18,66 arany 52
Iszlai Pincészet Balavásár fehér száraz rizling 2021 18,64 arany 2
Faggyas József Somogycsicsó fehér száraz cuve 2023 18,64 arany 75
Bíró Pince Horgos vörös száraz cabernet sauvignon 2023 18,64 arany 65
Ujvári Pincészet Szeged fehér száraz cserszegi fűszeres 2023 18,64 arany 68
Koch Borászat Kft. Borota vörös száraz cabernet sauvignon 2022 18,64 arany 105
Koch Borászat Kft. Borota fehér száraz irsai olivér 2023 18,62 arany 103
Vörös Géza Gyarmat / Pannonhalma fehér száraz Olaszrizling 2023 18,60 arany 176
Bíró Pince Horgos fehér száraz zsupjánka 2023 18,60 arany 66
Ujvári Pincészet Szeged fehér száraz irsai olivér 2023 18,60 arany 69
Pusztai Csaba Csongrád fehér száraz irsai olivér 2023 18,60 arany 98
Losonczi Áron Csongrád rosé száraz kékfrankos 2023 18,60 arany 118
Fazakas Csaba Nyárádkarácsonyfalva vörös száraz kékfrankos 2022 18,60 arany 155
Hollósy István Nemesnádudvar fehér száraz irsai olivér 2023 18,60 arany 166
Klein Róbert Csongrád vörös száraz kékfrankos 2023 18,54 arany 36
Szabados Péter Gyarmat / Pannonhalma fehér száraz Cserszegi Fűszeres 2023 18,46 ezüst 179
Novák László Magyarkanizsa vörös száraz cabernet sauvignon 2023 18,46 ezüst 53
Ungbauer György Csongrád fehér száraz rajnai rizling 2022 18,45 ezüst 132
Tibold Pince Gyarmat / Pannonhalma fehér száraz Sauvignon Blanc 2022 18,42 ezüst 187
Gáll Tibor Hajós rosé száraz kékfrankos 2023 18,40 ezüst 188
Kelemen Ferenc Csongrád vörös száraz cuve 2021 18,36 ezüst 115
Rajko Megec Durdevac fehér száraz olaszrizling 2022 18,34 ezüst 80
Pusztai Csaba Csongrád rosé száraz zwigelt 2023 18,34 ezüst 71
Major Dávid Nemesnádudvar fehér száraz irsai olivér 2023 18,26 ezüst 170
ifj. Ilia Csaba Csurgó fehér száraz solaris 2023 18,18 ezüst 83
Erdős Pince Soltvadkert rosé száraz néró 2023 18,18 ezüst 34
Bohócki Zoltán Temerin vörös száraz cuve 2022 18,16 ezüst 94
Palik Pincészet Peszektergenye fehér száraz zöld veltelini 2021 18,12 ezüst 18
Herold Pincészet Pannonhalma fehér száraz Sárgamuskotály 2022 18,12 ezüst 174
Bíró Borászat Horgos vörös száraz merlot 2022 18,10 ezüst 55
Hollósy István Nemesnádudvar fehér száraz cserszegi fűszeres 2023 18,06 ezüst 165
Ungbauer György Csongrád vörös száraz pinot noar 2022 18,06 ezüst 133
Kasza László Temerin fehér száraz olaszrizling 2023 18,04 ezüst 57
Tibold Pince Gyarmat / Pannonhalma fehér száraz Sauvignon Blanc 2023 18,04 ezüst 186
Melcher Ferenc Nemesnádudvar rosé száraz kékfrankos 2023 18,04 ezüst 162
Pusztai Csaba Csongrád vörös száraz zwigelt 2022 18,02 ezüst 108
Apátsági Pincészet Pannonhalma fehér száraz Olaszrizling, Rajnai Rizling, Tramini, Pinot Blanc 2022 18,00 ezüst 175
Tóth Pincészet Ásotthalom fehér száraz rajnai rizling 2022 18,00 ezüst 62
Iszlai Pincészet Balavásár félszáraz fehér fehérleányka 2022 18,00 ezüst 8
Novák László Magyarkanizsa rosé száraz kékfrankos 2023 18,00 ezüst 51
Vie Vin Pincészet Lekence fehér száraz rizling 2020 17,98 ezüst 142
Iszlai Pincészet Balavásár félszáraz fehér chardonnay 2022 17,98 ezüst 6
Pivnita Din Ardeal Dicsőszentmárton fehér száraz olaszrizling 2022 17,96 ezüst 146
Szilák Sarolta Temerin vörös száraz cabernet sauvignon 2022 17,94 ezüst 113
Klein Róbert Csongrád rosé száraz kékfrankos 2023 17,94 ezüst 38
Iszlai Pincészet Balavásár félszáraz fehér szürkebarát 2022 17,92 ezüst 7
Veszprémi Érseki Pincészet Veszprém fehér száraz sauvignon blanc 2022 17,92 ezüst 40
Vinatus Pincészet villány vörös száraz cuve 2021 17,92 ezüst 109
Opg Martin Justa Durdevac fehér száraz solaris 2022 17,90 ezüst 79
Ujvári Pincészet Szeged vörös száraz kékfrankos 2022 17,90 ezüst 45
Pusztai Csaba Csongrád fehér száraz cserszegi fűszeres 2023 17,88 ezüst 99
Szabó Csaba Balavásár félszáraz fehér sauvignon blanc 2021 17,86 ezüst 11
Vörös Géza Gyarmat / Pannonhalma fehér száraz Hybernal 2023 17,86 ezüst 173
Iszlai Pincészet Balavásár félszáraz fehér királyleányka 2022 17,84 ezüst 4
Losonczi Áron Csongrád fehér száraz lencsi leányka 2023 17,82 ezüst 117
Iszlai Károly Kelementelke fehér száraz királyleányka 2022 17,80 ezüst 13
Baraczi Pincészet Pannonhalma fehér száraz Chardonnay 2022 17,78 ezüst 183
Hollósy István Nemesnádudvar fehér száraz aletta 2023 17,78 ezüst 159
Bíró Borászat Horgos vörös száraz cabernet sauvignon 2021 17,78 ezüst 56
Ureczky Attila Csurgó fehér száraz királyleányka 2023 17,76 ezüst 78
Kabács Borház Temerin vörös száraz cabernet sauvignon 2018 17,70 ezüst 61
Pivnita Din Ardeal Dicsőszentmárton fehér száraz királyleányka 2023 17,70 ezüst 144
Hollósy István Nemesnádudvar fehér száraz olaszrizling 2023 17,66 ezüst 158
Iszlai Pincészet Balavásár vörös száraz merlot 2021 17,64 ezüst 1
Iszlai Pincészet Balavásár félszáraz fehér tramini 2022 17,60 ezüst 10
Pusztai Csaba Csongrád narancsbor fehér száraz cserszegi fűszeres 2023 17,54 ezüst 100
Temerini Kertbarátkör Temerin fehér száraz olaszrizling 2023 17,54 ezüst 60
Palik Pincészet Peszektergenye gyümölcs édes ananász 2021 17,54 ezüst 24
Huszárbor Kft. Hajós vörös száraz cuve 2012 17,50 bronz 32
Bíró Borászat Horgos fehér száraz rajnai rizling 2023 17,48 bronz 54
Kontyos Borház Klárafalva gyümölcs száraz meggy 2023 17,48 bronz 101
Major Dávid Nemesnádudvar rosé száraz kékfrankos 2022 17,44 bronz 169
Provincia Kulpen Lekence félszáraz fehér cuve 2022 17,42 bronz 150
Iszlai Pincészet Balavásár félszáraz fehér muskotály 2022 17,42 bronz 9
Bohócki Zoltán Temerin rosé száraz cuve 2023 17,36 bronz 93
Géczi Lajos Zsombó rosé száraz cuve 2023 17,36 bronz 46
Ungbauer György Csongrád félédes fehér cserszegi fűszeres 2022 17,34 bronz 134
Szögi Szilvia Forráskút félédes fehér irsai olivér 2023 17,32 bronz 151
Erdős Pince Soltvadkert fehér száraz zöld veltelini 2023 17,30 bronz 35
Vinatus Pincészet villány rosé száraz néró 2023 17,28 bronz 110
Melcher Ferenc Nemesnádudvar fehér száraz cserszegi fűszeres 2023 17,24 bronz 161
Tóth Dénes Temerin fehér száraz olaszrizling 2023 17,20 bronz 59
Szabados Péter Gyarmat / Pannonhalma félszáraz fehér Szürkebarát 2023 17,20 bronz 177
Szabó Pista Héderfája félszáraz fehér cuve 2022 17,18 bronz 127
Iszlai Pincészet Balavásár félszáraz fehér sauvignon blanc 2022 17,18 bronz 5
Török Tamás Szatymaz/Csongrád vörös száraz syrah 2020 17,18 bronz 28
Pusztai Csaba Csongrád rosé száraz cabernet sauvignon 2023 17,16 bronz 74
Pusztai Csaba Csongrád rosé száraz kékfrankos 2023 17,14 bronz 72
Iszlai Pincészet Balavásár fehér száraz neuburger 2022 17,12 bronz 3
Tibold Pince Gyarmat / Pannonhalma fehér száraz Chardonnay 2023 17,10 bronz 184
Géczi Lajos Zsombó vörös száraz cuve 2022 17,06 bronz 47
Török Tamás Szatymaz/Csongrád vörös száraz malbec 2021 17,04 bronz 29
Lahos Imre Temerin rosé száraz kékfrankos 2023 17,00 bronz 90
Snejder Sándor Temerin fehér száraz olaszrizling 2023 16,98 bronz 58
Török Tamás Szatymaz/Csongrád fehér száraz cuve irsai / cserszegi 2022 16,96 bronz 26
Huszár Pince Kistótfalu fehér száraz olaszrizling 2022 16,92 bronz 42
Tibold Pince Gyarmat / Pannonhalma fehér száraz Szürkebarát 2023 16,92 bronz 185
Faggyas Szabolcs Hajós fehér száraz sauvignon blanc 2023 16,90 bronz 73
Székely István Magyarkirályfalva félszáraz fehér chardonnay 2022 16,90 bronz 135
Csúzi Pincészet Monor siller száraz kékfrankos 2023 16,82 bronz 123
Palik Pincészet Peszektergenye vörös száraz cabernet sauvignon 2015 16,82 bronz 21
Palik Pincészet Peszektergenye félszáraz fehér sauvignon blanc 2021 16,76 bronz 17
Kelemen Ferenc Csongrád vörös száraz kékfrankos 2021 16,70 bronz 114
Gyarmati Mátyás Maros megye gyümölcs édes feketeribizli 2023 16,68 bronz 124
Székely István Magyarkirályfalva félszáraz fehér cuve 2022 16,66 bronz 137
Barna Mihály Temerin fehér száraz rajnai rizling 2023 16,64 bronz 88
Bíró Pince Horgos vörös száraz merlot 2022 16,64 bronz 64
Szabó Csaba Balavásár fehér száraz királyleányka 2019 16,60 bronz 12
Bálint Borászat Horgos rosé száraz cuve 2023 16,52 bronz 50
Hollósy István Nemesnádudvar vörös száraz kékfrankos 2021 16,44 oklevél 168
Molnár Sándor Sándorfalva / Csongrád félszáraz fehér bianca 2023 16,36 oklevél 33
Vie Vin Pincészet Lekence fehér száraz neuburger 2020 16,32 oklevél 140
Vie Vin Pincészet Lekence fehér száraz sauvignon blanc 2020 16,26 oklevél 141
Oláh Pince Horgos félszáraz fehér rajnai rizling 2023 16,26 oklevél 48
Mladen Fajtic Durdevac fehér száraz cuvée 2023 16,20 oklevél 81
Török Tamás Szatymaz/Csongrád félédes fehér cuve cserszegi fűszeres / Írsai 2022 16,20 oklevél 25
Faggyas Szabolcs Hajós siller száraz kékfrankos 2022 16,18 oklevél 70
Denis Maksic Krizevci fehér száraz cuvée 2023 16,16 oklevél 82
Savoly Winery Marosvásárhely fehér száraz chardonnay 2021 16,14 oklevél 148
Cseh Tanya Kebele gyümölcs félédes feketeribizli 2022 16,12 oklevél 156
Savoly Winery Marosvásárhely fehér száraz sauvignon blanc 2022 16,00 oklevél 149
Fazakas Csaba Nyárádkarácsonyfalva félszáraz fehér cuve 2023 16,00 oklevél 153
 Pusztai Csaba Csongrád narancsbor fehér száraz olaszrizling 2022 16,00 oklevél 116
Palik Pincészet Peszektergenye gyümölcs édes bodzavirág 2021 16,00 oklevél 22
Huszár Pince Kistótfalu félédes vörös oportó 2022 15,90 oklevél 43
Huszár Pince Kistótfalu vörös száraz kékfrankos 2022 15,84 oklevél 44
Bálint Borászat Horgos vörös száraz cuve 2021 15,80 oklevél 49
Kabács Borház Temerin vörös száraz gamay 2019 15,72 oklevél 111
Csúzi Pincészet Monor fehér száraz olaszrizling 2023 15,70 oklevél 122
Fazakas Csaba Nyárádkarácsonyfalva félszáraz roze cuve 2023 15,68 oklevél 154
Szabados Péter Gyarmat / Pannonhalma fehér száraz Rajnai Rizling 2022 15,64 oklevél 178
Török Tamás Szatymaz/Csongrád vörös száraz carmenere 2022 15,60 oklevél 31
Hollósy István Nemesnádudvar rosé száraz néró 2023 15,00 oklevél 157
Székely István Magyarkirályfalva félszáraz roze cuve 2022 14,60 oklevél 136
Török Tamás Szatymaz/Csongrád vörös száraz kékoportó 2022 14,60 oklevél 30
Orbók Ferenc Dicsőszentmárton félszáraz fehér ottonel muskotály 2022 14,40 oklevél 126
Szögi Szilvia Forráskút fehér száraz ezerjó 2023 14,10 oklevél 152

 

A Vastagh József paprikaőrlemény-verseny eredményei 2023

Termelő:  Hely: KÓD FESTÉK Jellemzés összpont MINŐSÍTÉS
Farkas Magdolna Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 645 212 “édes, különleges, Szegedi paprika” 23,25 arany
Krucsai Attila Újkígyós/ Békés vármegye 483 213 “édes, hidegfóliás, Bolero fajta” 22,75 arany
Rubin Kft. Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 314 195 “édes, OEM Eredetvédett Szegedi paprika, Kármin fajta, 2023. évjárat” 22,50 ARANY III. hely
Gyuris Zsolt Szatymaz /Csongrád- Csanád vármegye 428 273 “édes, Szegedi 80 fajta” 22,50 arany
Szabó Róbert Törökkanizsa/Vajdaság/Szerbia 318 228 “édes, Horgosi 6-os fajta” 22,25 arany
Varga Krisztina Akasztó/ Bács-Kiskun vármegye 918 218 “édes, különleges, szabadföldi, Palotás- Bolero- Fonó fajtamix” 22,25 arany
Táborosiné Ábrahám Zsuzsanna Sándorfalva/ Csongrád- Csanád vármegye 479 274 “édes, szabadföldi, Szegedi 80-Bolero-Fonó fajtamix” 21,75 arany
Szluka Ferenc Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 182 254 “édes, Szegedi 80 fajta” 21,50 arany
Rubin Kft. Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 243 198 “édes, OEM Eredetvédett Szegedi paprika, Szegedi fajták házasítása, 2023. évjárat” 21,50 ARANY II. hely
Rubin Kft. Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 565 215 “édes, OEM Eredetvédett Szegedi paprika, Mihályteleki fajta, 2023. évjárat” 21,50 arany
Rubin Kft. Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 753 202 “édes, BIO, OEM Eredetvédett Szegedi paprika, 2023. évjárat” 21,50 arany
Godó Sándor Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 269 231 “édes, Meteorit-Szegedi 20- Szegedi 80- Mihályteleki 1 fajtamix” 21,00 ARANY I. hely
Skorcz József Újkígyós/ Békés vármegye 632 252 “édes, fóliás Bolero fajta” 21,00 arany
Csizsa Árpád Hegyköztóttelek/ Bihar megye/ Partium 853 223 “édes, 1. szedésű fóliás Bolero fajta” 21,00 arany
Kaiser István Dunaszentgyörgy/ Tolna vármegye 156 208 “édes, Bolerto-Palotás- Fonó fajtamix” 20,75 ezüst
Császár Gyula Forráskút/Csongrád- Csanád vármegye 136 191 “édes, I. osztály” 20,50 ezüst
Skorcz József Újkígyós/ Békés vármegye 164 304 “édes, szabadföldi Bolero fajta” 20,50 ezüst
Tamás Csaba Zsombó/ Csongrád- Csanád vármegye 278 243 “édes, Bolero- Palotás fajtamix” 20,50 ezüst
Kaiser István Dunaszentgyörgy/ Tolna vármegye 719 208 “édes, Bolero- Palotás fajtamix” 20,50 ezüst
Csúri László Sándorfalva/Csongrád- Csanád vármegye 735 244 “édes, különleges, Zoé fajta” 20,50 ezüst
Skorcz József Újkígyós/ Békés vármegye 293 247 “édes, szabadföldi Szegedi 80 fajta” 20,25 ezüst
Nagy Dániel Mezőpanit/Maros megye/Erdély 446 317 “édes, Mezőségi paprika, fóliás Bolero fajta” 20,25 ezüst
Gyalai Ingrid Pusztaföldvár/ Békés vármegye 726 366 “édes, fóliás Zoé fajta”” 20,25 ezüst
Dudás Ferenc Sándorfalva/ Csongrád- Csanád vármegye 619 266 “édes, Bolero fajta” 20,00 ezüst
PaprikaMolnár Kft. Röszke/ Csongrád- Csanád vármegye 623 218 “Csipödött, Szögedi édös paprika, termőhely: Röszke” 20,00 ezüst
Dr. Szabó Sándor Gábor Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 936 181 “édes, különleges, Szegedi paprika” 20,00 ezüst
Varga Annamária Marosbogát/Maros-megye/ Erdély 348 202 “édes, szabadföldi, kezeletlen, Palotás fajta” 19,75 ezüst
Varga Róbert Zákányszék/ Csongrád- Csanád vármegye 968 286 “édes, Szegedi 80 fajta” 19,75 ezüst
Kocsis Attila Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 249 257 “édes, Öthalmi szabadföldi” 19,50 ezüst
Szabadszállási Tibor Bátya/Bács-Kiskun vármegye 528 260 “édes” 19,50 ezüst
Hajdú Károly Bácskossuthfalva/ Vajdaság/ Szerbia 531 288 “édes, Horgosi 6-os fajta” 19,50 ezüst
Hegedűs István Balástya/ Csongrád- Csanád vármegye 552 205 “édes, szántóföldi Meteorit fajta” 19,50 ezüst
Banyári Elizabetta Törökfalu/ Vajdaság/ Szerbia 271 316 “édes, Szegedi 80 fajta” 19,25 ezüst
Farkas András Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 283 176 “édes, különleges” 19,25 ezüst
Rabb Gábor Jánoshalma/Bács-Kiskun vármegye 321 266 “édes, Szegedi 80 fajta” 19,25 ezüst
Kiss Viktória Csanádapáca/ Békés vármegye 821 234 “édes, Zoé fajta” 19,25 ezüst
Szűcs Zsolt Forráskút/Csongrád- Csanád vármegye 148 172 “édes, Meteorit fajta, Humin-Aqua technológia/malomköves őrlés” 19,00 ezüst
Kaiser István Dunaszentgyörgy/ Tolna vármegye 351 208 “édes, Bolero- Pirkadat-Hajnaltáj fajtamix” 19,00 ezüst
Kormányos István Szatymaz /Csongrád- Csanád vármegye 684 209 “édes” 19,00 ezüst
Tanászi Mihály Levente Nyárádkarácson/ Maros megye/ Erdély 372 227 “édes, Bolero fajta” 18,75 ezüst
Kappan-Tóth József Sándorfalva/ Csongrád-Csanád vármegye 425 201 “édes, Szegedi 80 és Bolero fajtamix” 18,75 ezüst
Nagy Dániel Mezőpanit/Maros megye/Erdély 189 195 “édes, Mezőségi paprika, “házi” fajta” 18,50 ezüst
Krucsai Attila Újkígyós/ Békés vármegye 234 219 “édes, hidegfóliás, Krimzon fajta” 18,50 ezüst
Varga Krisztina Akasztó/ Bács-Kiskun vármegye 295 214 “édes, különleges, fóliás Palotás-Bolero fajtamix” 18,50 ezüst
Kovács Marietta Dóc/ Csongrád-Csanád vármegye 617 220 “édes, kistermelői” 18,50 ezüst
PaprikaMolnár Kft. Röszke/ Csongrád- Csanád vármegye 749 256 “édes, “Piros hó”, termőhely: Homokhátság” 18,50 ezüst
Dékány Mihályné Szatymaz /Csongrád- Csanád vármegye 915 174 “édes, Szegedi 80 fajta/1. szedés” 18,25 ezüst
Torma János Somogysárd/ Somogy vármegye 534 196 “édes, kistermelői, Palotás fajta” 18,00 ezüst
Kiss Viktória Csanádapáca/ Békés vármegye 274 198 “édes, Pirkadat fajta” 17,25 bronz
Szűcs Zsolt Forráskút/Csongrád- Csanád vármegye 332 181 “édes, Meteorit fajta, Humin-Aqua technológia/kalapácsos őrlés” 17,25 bronz
Touré Mohamed Laye Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 636 266 “édes, Szegedi 80 és Bolero fajtamix” 17,25 bronz
Szél István Szatymaz /Csongrád- Csanád vármegye 973 205 ” édes, Bolero fajta” 17,25 bronz
Balogh János Csongrád-Bokros/Csongrád-Csanád vármegye 384 225 “édesnemes, Zoé fajta” 16,75 bronz
Molnár Attila Jánkmajtis/ Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye 437 247 “édes, különleges, intenzív szabadföldi, 2023. évi Szegedi 80 fajta” 16,75 bronz
Morvai László Szegvár/  Csongrád- Csanád vármegye 894 147 “édes, hidegfóliás, Palotás fajta” 16,75 bronz
Szilágyi Gergely Bordány/ Csongrád- Csanád vármegye 132 187 “édes, Zoé és Bolero fajtamix” 16,50 bronz
Sós Annabella Zákányszék/ Csongrád- Csanád vármegye 238 153 “édes” 16,50 bronz
Táborosi István Sándorfalva/ Csongrád-Csanád vármegye 713 199 “édes, “őskövület” “ 16,50 bronz
Fazakas Enikő Nyárádkarácson/ Maros megye/ Erdély 492 211 “édes, Hajnaltáj- Pirkadat fajtamix” 16,25 bronz
Dukai Ádám Magyarkanizsa/Vajdaság/Szerbia 638 199 “édes, Kármin fajta” 16,25 bronz
Dr. Szarvas Adrienn Deszk/ Csongrád- Csanád vármegye 672 231 “édes, Zoé fajta” 16,25 bronz
Nagy István László Bala község/ Maros megye/ Erdély 312 145 “édes, Palotás fajta” 16,00 bronz
Fülöp Csaba Istvánháza/Maros megye/Erdély 361 202 “édes, Palotás-Bolero-Fonó fajtamix” 16,00 bronz
Tóth Endre Mátyás Szakmár/Bács-Kiskun vármegye 841 141 “édes, Szegedi 80 és Kalocsai m 622 fajtamix” 16,00 bronz
Fodor Miklós Istvánháza/Maros megye/Erdély 724 224 “édes” 15,75 bronz
Dékány Mihályné Szatymaz /Csongrád- Csanád vármegye 172 175 “édes, Szegedi 80 fajta/2. szedés” 15,50 bronz
Szász Péter Szabolcs Radnót/ Maros megye/Erdély 262 223 “édes, Szegedi 80 fajta” 15,50 bronz
Fazakas Enikő Nyárádkarácson/ Maros megye/ Erdély 291 190 “édes, Palotás- Bolero-Hajnaltáj-Pirkadat fajtamix” 15,00 bronz
Tanászi Mihály Levente Nyárádkarácson/ Maros megye/ Erdély 417 172 “édes, Palotás fajta” 15,00 bronz
Fodor Attila Istvánháza/Maros megye/Erdély 523 223 “édes, Szegedi 80 fajta” 14,50 emléklap
PaprikaMolnár Kft. Röszke/ Csongrád- Csanád vármegye 581 158 “édes, “Piros mámor”, termőhely: Szegedi tájkörzet” 14,50 emléklap
Jakab Mária Istvánháza/Maros megye/Erdély 556 272 “édes, Szegedi 80 fajta” 14,25 emléklap
Molnár Attila Jánkmajtis/ Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye 835 258 “édes, különleges, intenzív szabadföldi, 2023. évi Bolero fajta” 14,25 emléklap
Seres Márton Istvánháza/Maros megye/Erdély 954 194 “édes, Szegedi 80 fajta” 14,25 emléklap
Bartók Botond Kutyfalva/ Maros megye/ Erdély 946 192 “édes, Szegedi 80 fajta” 13,25 emléklap
Bárdi János Lőrincréve/ Fehér megye/Erdély 353 160 “édes, Palotás fajta” 12,50 emléklap
Nagy Irén Imola Mezőpanit/Maros megye/Erdély 764 175 “édes” 12,50 emléklap
Táborosi István Sándorfalva/ Csongrád-Csanád vármegye 628 115 “édes, kezelt mag” 12,00 emléklap
Répási Tibor Kalocsa/ Bács-Kiskun vármegye 472 130 “édes, szabadföldi, Kalocsai m 622 fajta” 11,00 emléklap
Pálfi András Istvánháza/Maros megye/Erdély 573 128 “édes” 10,75 emléklap
Táborosi István Sándorfalva/ Csongrád-Csanád vármegye 325 122 “édes, magpaprika” 10,25 emléklap
Molnár Attila Jánkmajtis/ Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye 152 71 “édes, különleges, intenzív szabadföldi, 2022. évi Zoé fajta” 6,25 emléklap
PaprikaMolnár Kft. Röszke/ Csongrád- Csanád vármegye 394 133 “édes, “Pásztorsó”, termőhely: Röszke” emléklap
Fröhlichné Juhász Gabriella Harta/ Bács-Kiskun vármegye 413.cs. 178 “csípős, szabadföldi, Szegedi 178-as fajta” emléklap
PaprikaMolnár Kft. Röszke/ Csongrád- Csanád vármegye 869 cs. 129 “csípős, “Paprikások(k)”, termőhely: Röszke tanya” emléklap
Pásztor Lehel József Érkörtvélyes/Bihar megye/ Erdély 454. cs. nincs “csípős, vegyes fajtákból” emléklap
Godó Sándor Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 269 231 “édes, Meteorit-Szegedi 20- Szegedi 80- Mihályteleki 1 fajtamix” B.W.A. különdíj
Farkas Magdolna Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 645 212 “édes, különleges, Szegedi paprika” B.W.A. különdíj
Krucsai Attila Újkígyós/ Békés vármegye 483 213 “édes, hidegfóliás, Bolero fajta” B.W.A. különdíj
Rubin Kft. Szeged/ Csongrád-Csanád vármegye 243 198 “édes, OEM Eredetvédett Szegedi paprika, Szegedi fajták házasítása, 2023. évjárat” Közönségdíj

 


A napokban még körülbelül 13 ezer daru volt a szegedi Fehér-tónál, de hamarosan elhagyják hazánkat és Európa déli részén vagy Észak-Afrikában töltik a telet. A madárinfluenza viszont őket sem kímélte, rengeteg hullott el ezekből a madarakból – írja a szeged365.hu portál

Az idei év utolsó darulesére invitálta az érdeklődőket múlt pénteken, november 24-én a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság a szegedi Fehér-tóhoz. Viszont az utolsó pillanatban át kellett szervezni a túrát a KNPI természetvédelmi őrkerület-vezetőjének, mert úgy tapasztalták, hogy a megelőző napokban a madarak változtattak sokéves szokásukon, és teljesen más irányból húznak be este a tóra, így a Sándorfalva melletti gátakról, töltésekről nagyon keveset lehetne látni a darucsapatokból.

A Szatymaz melletti Beretzk Péter kilátótól indultak el ezért a túrázók, és közben megtudhatták: valószínűleg a madárinfluenza okozhat zavart az egyébként erős szociális kötelékben élő darvak soraiban. Vélhetően a madarak el is szeretnék kerülni elhullott társaik tetemét.

nyitókép:Barkóczi Csaba /Sokszínű Vidék

A teljes cikk a szeged365.hu portálon olvasható.

 


A madárinfluenza terjedésének megakadályozása érdekében a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya

Algyő, Árpádhalom, Balástya, Baks, Derekegyház, Dóc, Hódmezővásárhely, Mártély, Nagymágocs,  Sándorfalva, Szatymaz, Zsombó

teljes közigazgatási bel- és  külterületére és

Szeged északi közigazgatási területére

megfigyelési körzetet rendelt el.

A baromfitenyésztők többek között az alábbi intézkedéseket kötelesek betartani:

 • minden baromfiállományt, egyéb fogságban tartott szárnyast és takarmányukat zártan kell tartani,
 • a baromfit zárt térben vagy olyan védelmet biztosító helyen kell etetni és itatni, ami kellőképpen megakadályozza a vadon élő madarak berepülését, és így azoknak a baromfi táplálására szolgáló élelemmel vagy vízzel való érintkezését,
 • tilos a baromfik csoportos bemutatása, piacra szállítása,
 • tilos ki- és beszállítani baromfit, baromfihúst, tojást,
 • tilos baromfi vagy más madarak állati melléktermékeit szétszórni (pl. a tartásukból származó alom, trágya)

A határozat annak visszavonásáig hatályos.


Szatymaz Község Képviselő-testülete 2023. november 23. napján (csütörtök) 15:00 órától képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Az ülés helye: Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár – Szatymaz, Dózsa György u. 42.

 

Napirend előtt:
Bemutatkozik Dr. Kiss-Kovács Róbert az I. házi orvosi körzet orvosa

 

Napirendi pontok:
1. Díjmegállapító rendeletek felülvizsgálata
Előadó: jegyző

2. Tájékoztató a Szatymazi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelőjének 2023. munkájáról
Előadó:jegyző

3. Előterjesztések
Előadó: polgármester, jegyző

 

Zárt ülés keretében:
1. Szatymaz, belterület 300/22 hrsz alatti építési telek értékesítése Előadó: polgármester

 

Az anyagok nyilvánosan elérhetők ide kattintva, vagy az Előterjesztések menüpontban.

 

Szatymaz, 2023. november 17.

Barna Károly
polgármester


A kormányhivatal tájékoztatása szerint „a kormányablak busz kihelyezett ügyfélfogadása a téli időszakra tekintettel felfüggesztésre kerül”.

A legközelebbi kormányablak ügyfélfogadása:

Sándorfalva, Ady Endre utca 1.
tel.: +36 62 795-345+36 62 795 346+36 62 795 267
Nyitvatartás: hétfő: 07:00–17:00; kedd: 08:00–12:00; szerda: 08:00–16:00; csütörtök: 08:00–18:00; péntek: 08:00–12:00


Szatymaz III. körzetben (a 291. szám melletti közterületről, autópályához közeli területről) fogtak be egy kóborló kan kutyát. A kutya harcias, morog, az emberekkel bizalmatlan. Keressük a gazdáját. Jelenleg az önkormányzat kennelében van elhelyezve.


A borról és a paprikáról szól november utolsó hétvégéje Szatymazon. A hagyományos bor- és paprikamustra első napján a zsűri érzékszervi értékelés után pontozza a beérkezett mintákat. A Fráter Gyula borversenyen várhatóan150 bormintát értékelnek, a Vastagh József Őrleményversenyre 70 őrleményminta beérkezése várható.
A Bor- és paprikamustra második napján A mezőgazdaság jelenlegi kihívásai és kitörési lehetőségek címmel rendeznek konferenciát.

A konferencia 2023. november 25-én (szombat) 9:30 órakor kezdődik, helyszíne a szatymazi Dankó Pista Művelődési Ház. (Dózsa György utca 42.)

A tanácskozást megnyitja és vezeti Dr. Pauk János MTA doktora, biotechnológus, búzanemesítő, Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft.

A rendezvény védnökei:Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, Jakab István elnök (MAGOSZ)

Program

930-1000       Regisztráció, közben értékeléssel egybekötött bor- és paprikamustra
1000-1030     Köszöntőt mond: Barna Károly polgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese és Magyar Gábor Ferenc a NAK Csongrád-Csanád Vármegyei vármegyei alelnöke.

Előadások

1030-1050 Szűts László, vármegyei igazgató, NAK Csongrád-Csanád Vármegye – Tájékoztatás     az új Közös Agrárpolitika (KAP) és a Területi Monitoring Rendszer (TMR) idei évi tapasztalatairól
1050-1110 Kundermann Gergely, borblogger – Könyvbemutató – 7 csepp borvidék
1110 Kávészünet
1130-1150 dr. Moór Józsefné, paprikanemesítő – Mielőtt a vetőmag a termelőhöz ér
1150-1220 Sipos József, c. egyetemi docens, növényorvos – Változó környezet, kihívások a növényvédelemben, megoldási lehetőségek a fűszerpaprika termesztésben.
1220-1300 Kérdések, hozzászólások, borárverés. A november 24-i szatymazi borversenyen résztvevő és a felajánlott borok árverése.

A november 24-i szatymazi fűszerpaprika- és borverseny eredményhirdetését és a díjak átadását a november 25-i a konferencia végén tartjuk meg.

Az összegyűlt bor-és paprikamintákat a Dévai Szent Ferenc Gyermekalapítványnak adományozzuk. További felajánlásokat is szívesen fogadunk a termékekből!
A szombati szakmai napot a Szatymazi Gazdabállal zárják.

infromációs vonal: +36209806145

Szervezők: Szatymazi Gazdakör Egyesület, Szatymaz Község Önkormányzata, MATE KERTI ZKK Szegedi Kutató Állomás, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád Megyei Szervezete, MTA Kertészeti Albizottság, SZAB Kertészeti-, Növénybiológiai és Biotechnológiai Munkabizottság

Értékelés után a 2022. évi Vastagh József Őrleményverseny zsűrije

 

 


2023. november 7-én (kedden) 20:15 és 22:00 között a CE Glass ipartelepéhez vezető úton a (Magasőrház buszmegállónál) a vasúti átjárót munkálatok miatt lezárják, ezért az érintett helyközi járatok mindkét irányban terelt útvonalon közlekednek.

5060 Szeged ◄► Szatymaz ◄► Zsombó

Kimaradó megállóhelyek:

 • Kovács-tanya
 • Útőrház III.
 • Aigner körút

Legközelebbi megállóhely:

 • Gulyás-sarok

 


Az II. sz. háziorvosi körzethez (Szatymaz, Ady E. u. 32.. rendel: dr. Lengyel Andrea) tartozó ellátottak a rendelőben vehetik fel az influenza elleni védőoltást.

NOVEMBER 7-ÉN, KEDDEN
NOVEMBER 9-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN
NOVEMBER 14-ÉN, KEDDEN
NOVEMBER 16-ÁN, CSÜTÖRTÖKÖN

12 órától
Kérjük az oltásra jelentkezőket, hogy pontosan érkezzenek az előzetes tájékoztatás, adminisztráció miatt!
Előzetes időpontkérés nem szükséges.
TÜDŐGYULLADÁS ELLENI VÉDŐOLTÁS BEADATÁSÁRA (ELŐZETES FELÍRATÁS UTÁN) UGYANEKKOR LESZ LEHETŐSÉG.
Az oltási könyvet legyenek szívesek magukkal vinni!

Harmadik alkalommal rendezett a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete november 1-jén a mindenszenteki mécsesgyújtást. A kezdeményezés Hódmezvásárhelyről indult a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. szervezésében, amely országos programmá nőtte ki magát. Az idén Szatymaz is csatlakozott a programhoz.

fotók: Bakos Brigi
Nyitókép: Virágh Tibor


A Cegléd–Szeged vonalon előre tervezett éjszakai, zajjal járó karbantartást végeznek a vasúti pályán.

  a Kistelek-Kiskundorozsma szakaszon (érintett települések: Kistelek, Balástya, Szatymaz, Kiskundorozsma)

november 6-án, 9-én, 13-án, 14-én, 15-én és 16-án 6 órától 22 óráig,

november 7-én 14 órától 6 óráig.

Az állomásokon, az állomások közötti nyíltvonali szakaszokon és az átjáróknál zajt okozhatnak a karbantartást végző vasúti munkagépek. A vasúttársaság a lakosság megértését és türelmét kéri.


Az I. sz. háziorvosi körzethez (Szatymaz, Kossuth u. 6., rendel dr. Kalmár Ferenc) tartozó ellátottak a rendelőben vehetik fel az influenza elleni védőoltást

NOVEMBER 6-ÁN (HÉTFŐN)
NOVEMBER 8-ÁN (SZERDÁN)
NOVEMBER 9-ÉN (CSÜTÖRTÖKÖN)
NOVEMBER 10-ÉN (PÉNTEKEN)
10 és11 ÓRA KÖZÖTT

Időpontfoglalás nem szükséges!


 Szombaton és vasárnap a Szatymazi SE szervezésében az újszegedi sportcsarnok megtelt hazai és nemzetközi junior és felnőtt cselgáncs versenyzőkkel.
A versenyen kiemelkedően szerepeltek a szegedi és szatymazi versenyzők, akik nem csak a tatamin, de az eredményhirdetéskor is büszkén képviselték városukat és hazájukat. A két nap alatt hat tatamin folytak a versenyek: Ukrajnából, Oroszországból, de még Jamaikából és Zambiából is érkeztek Szegedre a verseny miatt. Külön büszkén dobogott mindenkiben a szegedi , a szatymazi, tehát e nemzeti szív: Szabó Ödön, az Első Beton Kft alapítója, a Magyar Judoért érdemrend ezüst fokozatát vehette át – írja a szeged365.hu.

A hírportál a díjátadó után Szabó Ödönt kérdezte,  mit jelentett, jelent az életében a JUDO.

 

Barna Károly Szatymaz polgármestere arról nyilatkozott, hogy településük rendkívül sportos és nagyon büszke a rendezvényre. Tompáné Kádár Andrea a Szatymazi SE alelnöke, a Korda Klinika ügyvezetője rendkívül büszke anyukaként mesélt nekünk arról, miért is nagyon fontos a judo, mennyi mindent tud adni a fiataloknak, ahogyan ezt gyermekeinél is megtapasztalta.

(…)
Guba Leventét, a Szatymazi SE judo edzőjét a fiatalokról kérdeztük, végül, de véletlenül sem utolsó sorban pedig Szabó Csaba, a Szatymazi SE elnöke árulta el a Szeged365 Family tagjainak: nagyon büszke mindenkire akik ebben részt vettek, hogy ilyen rangos, kétnapos versenyt tudtak megszervezni Szegedre.

 

 

Én kontrázni szoktam. Én nem vagyok az, aki odamegy és gyorsan odavágja. – modja Sólya Imre, szatymazi judoka a Szeged TV riportjában:

 

A viadalok eredményekeit a szaymaz.hu korábbi cikkében találjuk:

A judo hétvége eredményei és szakmai elismerések

 


Megszakítás