Várjuk az otthonkákat és az amatőr manökeneket!

Nyitóképünkön Pék Lajosné Ili néni – Ravazd, 2006 (Győr-Sopron-Moson megye)  fotó: Klesitz Piroska

Július 9-én az Őszibarack-fesztivál alatt nyílik meg Szatymazon Magyarország első és ezeddig egyetlen otthonka kiállítása. A faluház otthonka gyűjtő felhívására többtucatnyi otthonka érkezett, és a megnyitóra tervezett élőzenés divatbemutatóra is jelentkeztek lelkes amatőr manökenek.

Aki szeretné a gyűjteményt gyarapítani, az július első napjaiban még megteheti.

A felajánlott otthonkákat katalogizáljuk, kérésre a kiállítás után visszaadjuk tulajdonosaiknak. De szívesen vesszük, ha minél több darabot örökbe adnak és azok így a tervezett országjáró és határon túli vándorkiállítás részévé válnak.

A kiállításnyitón és az amatőr modelleket felvonultató divatbemutatón tévéfelvétel készül, fotósokkal lesz jelen jó néhány országos sajtóorgánum, ezért a kifutóra csak olyanok jelentkezését várjuk, akik hozzájárulnak a felvételek nyilvánosságra kerüléséhez.

  • Így szólt az eredeti felhívásunk:

A Kádár-korszakban minden asszonynak és lánynak volt otthonkája, de még ma is sokan használják a vidéki élet szimbólumát, a „szaladgálati asszony-ruhát”. A Dankó Pista Művelődési Ház (Szatymaz) egy országos kiállítást tervez, ahol a Szeged környéki, homokháti településekről gyűjtött nejlon- és egyéb anyagú otthonkákat mutatjuk be. Ha megvan még a nagymama, vagy édesanya otthonája, esetleg a saját nem használt otthonkáját szeretné megmutatni, adja kölcsön, vagy adja örökbe a kiállításra!

A kiállításra szánt otthonkákat a következő helyen lehet leadni:

Dankó Pista Faluház
6763 Szatymaz, Dózsa Gy. u. 42.

infovonal: 30 3 722 622

Megszakítás
%d bloggers like this: