Lakossági fórum az 5. sz. főút mentén tervezett kerékpárútról

A helyi építési szabályzat ismét változtatásra szorul az 5. sz. főút mentén tervezett kerékpárút miatt.A beruházás a 345/2012. (XII. 6.) Korm. rendelet (1. sz. melléklet: 1.8.115. pontja) értelmében nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügynek minősül, ezért a településrendezési eszközök módosítására vonatkozó eljárási szabályokat a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet 68.§-a állapítja meg.
Az eljárásban elsőként az Önök véleményére vagyunk kíváncsiak. A partnerségi egyeztetés keretében partnereinknek 2023. február 22-től kezdődően 10 nap áll rendelkezésre, hogy a tervanyag kapcsán véleményeiket elektronikusan, postán vagy személyesen eljuttassák a Polgármesteri Hivatal illetékes irodájába.

A rendezési terv módosításával kapcsolatos észrevételeiket lakossági fórum keretében lesz lehetőség ismertetni szóban a helyszínen vagy 5 nappal későbbig írásban.

A fórum 2023. március 1-én a 17 órakor kezdődik a Dankó Pista Művelődési Ház (Szatymaz) épületében.

A módosítás tervanyaga letölthető a tervezői honlapról is (http://www.urbanimex.hu): „Szatymaz” címszó alatt, „Folyamatban lévő tervanyag” menüpontban vagy a térképen Szatymazra kattintva.
Elérhető továbbá az E-TÉR felületén is (https://www.oeny.hu/oeny/4tr/#/fooldal) regisztrációt követően. A véleményezés ideje alatt az E-TÉR felületén közvetlenül is feltölthető észrevétel.

Barna Károly polgármester

Megszakítás
%d bloggers like this: