Már nyitható a Szatymazi Szent István király templom adventi naptárának első ablaka!

A szatymazi Szent István király templom adventi naptára

2022 december

 

A Wikipédia leírása szerint az adventi naptár használatának szokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német édesanyához kötődik, akinek kisfia, Gerhard, már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok miatt. Az édesanya ezért egy játékot talált ki gyermeke számára: egy kemény papírlapot huszonnégy részre osztott, mindegyik részre rátűzött egy-egy darab csokoládét, majd megengedte, hogy a gyermek minden este megegyen egyet-egyet közülük. Közben a kisfiú felnőtt, s nem felejtette el édesanyja meglepetését, és üzleti vállalkozásba kezdett. Olyan naptárt szerkesztett, amelyen huszonnégy ablakocska mögé egy-egy darab csokoládé vagy cukorka volt elrejtve, s ezek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá.

Az adventi naptárak variációinak se szeri se száma, ma már természetes, hogy az online felületeken is sokféle adventi naptára találunk.

A szatymazi Szent István király templom adventi naptárának tartalmát Sutka István plébános állította össze, a technikai megvalósítást Bakos Brigi végezte.

 

Megszakítás
%d bloggers like this: