Két hétig dolgoztak a szatymazi betlehemesen

A környék legnagyobb és legszebb kültéri betlehemét adták át vasárnap Szatymazon. A templomparkban felállított installációt a plébános és egy önkormányzati dolgozó saját kezűleg készítették – írja delmagyar.hu portál.

 A településnek egy kezdetleges betleheme volt, nagy álmom volt, hogy egyszer legyen egy igazán méltó is – mesélte Sutka István plébános, aki idén úgy döntött, elkészíti saját maga. 

Végül segítsége is akadt: Németh János, az önkormányzat munkatársa állt be mellé, hogy szabadidejükben fúrjanak, faragjanak, csiszoljanak és fessenek. A plébánia tetőfelújításából megmaradt fát használták, ebből alakították ki a nagyjából 10 négyzetméteres jászolt. Két hétig dolgoztak, mire a betlehem alapja olyan lett, amilyennel már elégedettek voltak. A benne elhelyezett szoborcsoportot Lengyelországból rendelték, ennek költségét az egyházközség szatymazi adományokból fedezte.

 

Az első adventi gyertyát Sutka István plébános és Barna Károly polgármester gyújtotta meg. fotó: Karnok Csaba / delmagyar.hu

 

Karácsonyi vásár a templomkertben. fotó: Bakos Brigi/szatymaz.hu

Megszakítás
%d bloggers like this: