Rácz Laci elment

78 éves korában 2022. augusztus 16-án meghalt Rácz László, “Szatymaz Községért” díjas népszerű közösségi emberünk. Az elmúlt 3 évtizedben nem csak Szatymazon mutatta meg sütés-főzési tudományát, számtalan lakodalomban, ünnepségen, rendezvényen és nem utolsó sorban főzőversenyen vett részt. Nevét, főzési tudományát, barátságos személyét, adakozó kedvét országszerte ismerik és elismerik, de képviselte Szatymazt Ukrajnában és Erdélyben is.
A hírt László Rácz oldalán hozzátartozói tették közzé.

 

Rácz László 1944. október 16-án született Szegeden. Gyermekkorát egy szatymazi tanyán töltötte, majd serdülő évei alatt költöztek be a faluba. 16 évesen lett tagja a helyi önkéntes tűzoltócsapatnak. Kezdetben csak figyelte, ahogy az idősebbek főznek később fakanalat ragadva ő maga is elkezdett önállóan főzni.

Szabadideje eltöltésében több mint 30  éve meghatározóvá vált a sütés-főzés. Az aranydiplomás amatőr királyi szakács állandó résztvevője volt megyei és országos gasztronómiai versenyeknek és fesztiváloknak. Szatymaz közösségi rendezvényei szegényebbek lettek volna nélküle.

Drága Barátunk, kedves Laci bácsi, szomorúan emlegetünk, idézzük fel közös történeteinket!

Megszakítás
%d bloggers like this: