Otthonkában vonultak a kifutón – VIDEO

Kétségkívül az otthonka divatbemutató és kiállítás volt a Szatymazi Őszibarack Fesztivál és Falunap leginkább várt programpontja szombaton. A vidám és lelkes modellek Szőke András kommentálásával bebizonyították, hogy nemcsak szellős, kényelmes és praktikus, de határozottan szexi ruhadarab ez az otthoni viselet – írja a delmagyar.hu portálon Koós Kata.

A település legfőbb büszkeségeként most is a zamatos őszibarack állt a szatymazi falunap középpontjában. Minden látogatót ingyen barackos palacsintával vendégeltek meg a szervezők, a Szatymazi Nőegylet pedig ingyen őszibaracklét kínált, valamint meghirdette a barackos ízek ütközetét. Gulyás Zsuzsanna, az egylet elnöke lapunknak elmondta, édesség kategóriában érkezett a legtöbb nevezés. A harmadik helyen barackos-áfonyás tortájával Bitterné Benkó Ilona végzett, ezüstérmes tökös-barackos lepényével Kuruczné Oláh Andrea lett, az aranyérmet pedig baracktorta variációival Kuspiné Rácz Mónika nyerte.

Az Őszibarack Fesztivál és Falunap leginkább várt programpontja az otthonka divatbemutató és kiállítás volt, amelynek ötlete a település kommunikációs felelőse, Kémeri Attila fejében született meg.

Ez már a 29. fesztivál, szerettünk volna valami új programot kitalálni egyrészt a helyiek szórakoztatására, másrészt pedig, hogy minél messzebb menjen a falu híre országszerte. Töprengtem az őszibarackon, beugrott a lekvárfőzés, arról pedig eszembe jutott a nagymamám. Két településsel arrébb, Csengelén lakott, és gyerekként a nyarakat nála töltöttem a tanyán. Bevillant, ahogy főzte az őszibarackot az otthonkájában, innen jött az ötlet

– mondta el lapunknak.

Rögvest el is kezdődött a gyűjtés, körülbelül száz otthonkát ajánlottak fel a kiállításra zömmel a szatymaziak, de a környékbeli kistelepülésekről is szép számmal érkeztek a különleges ruhadarabok. A manöken szerepét helyi lányok és asszonyok vállalták.

Igazi tanyasi vagyok, ahhoz az élethez pedig hozzátartozott az otthonka. Sőt, manapság is hordom otthon, mert praktikus, minden elfér a zsebében, nem koszolom össze alatta a ruhát, lenge és szellős. Persze nem a nejlon, az szúr és nagyon meleg, a pamut viszont kényelmes viselet. A kifutót azért vállaltam, mert jó buli, nagyon jó a hangulat

– mondta Farkas Anett.

A modellek nemcsak egyszerűen maguk köré kanyarintották az otthonkákat, nagy gondot fordítottak a kiegészítőkre: fejkendőkre, köténykékre, nyújtófára, tejes kannára, söprűre. A divatbemutatót Szőke András kommentálta, aki minden darabot külön minősített.

A delmagyar.hu portál cikkében fotókat és videót is nézhetünk az eseményről.

Fotó: Török János

Megszakítás
%d bloggers like this: