Itt az Őszibarack-fesztivál és falunap teljes programsora!

A 29. Őszibarack-fesztivál és falunapon múlathatjuk az időt júliusban. Kedves hagyománya a településnek, hogy pénteki a megnyitón az előző településünnep óta eltelt egy évben született gyerekek is bemutatkoznak: ilyenkor a polgármester virággal és emléklappal köszönti a babákat és szüleiket. Ekkor adják át egy-egy életműért a Szatymaz községért kitüntető címet, valamint az is kiderül, ki kerül be a szatymazi díszpolgárok sorába.

A szatymazi Őszibarack-fesztivál és falunap szombaton több helyszínen zajlik. Ingyenes ételkóstolók, fogatverseny, és gyermekprogramok sokasága várja a nagyérdeműt, két főzőversenyre lehet nevezni. A faluház mögött egész napos élő zenés, pokrócos, függő foteles minifesztivál zajlik: a „Nyár alatt” közösségi programok, népzene és néptánc várja a nagyérdeműt.

A nagyszínpadon délután a helyi művészeti csoportok is bemutatkoznak, majd színpadra lép többek között a Pacsirták, Tatabai Nejad Flóra, valamint Balázs Klári és Korda György is. A fesztivál hangulatfelelőse és házigazdája Szőke András humorista, filmkészítő.

      

Megszakítás
%d bloggers like this: