Kis színpad a „Nyár alatt”. Szabadtéri koncerttel indítjuk a nyarat

Egy különleges szabadtéri koncerttel zárjuk a faluház világzenei koncertsorozatát.
A Dankó Pista Művelődési Házban az első félévben havonta láthattunk és hallhattunk egy világzenei koncertet. A koncepciójában a gasztroestekhez kapcsolt sorozatban olyan zenekarok mutatkoztak be, amelyeket eddig nem ismert a szatymazi közönség, legtöbbjük nemhogy Szatymazon, de még a Dél–Alföldön máshol sem lépett fel. Decemberben cigányzenés estünk volt, januárban az ortodox újév napján a szerb és magyar népzenéből építkező szabadkai Ethnokorr zenekar érkezett hozzánk. Februárban a Hollóének Hungarica egy fergeteges középkori farsangot varázsolt a faluház falai közé. Aztán belekóstoltunk a Mezőség kultúrájába, hallottunk zsidó dallamokat és volt román est is.

A fél éves sorozat zárásaként, a fűszeres ízek után szombat este mintegy desszertként egy visszafogottabb koncertet kínálunk. Június 11-én este 6 órától egy romantikus zenei élményt ígérő hangszerkettős koncertjére invitáljuk az érdeklődőket. A szombathelyi hegedűvirtuóz, Horváth Dániel „Dudu“, és a dunakanyari zongorista, zeneszerző, Őri Kiss Botond alkotta formáció zenéjében a jazz, a klasszikus-és a népzene egészítik ki egymást.

 

 

A varázslatos zenei estet jó idő esetén a Nyár alatti szabadtéri kisszínpadon rendezzük. Ha eső lesz, akkor a faluház nagytermébe várjuk a közönséget.
Az koncerteket a Tér Zene program támogatta.
Az ingyenes koncerthez most is gasztroest kapcsolódik: egy sosem volt nép nemzeti eledelét, piréz palacsintát kóstolhatunk

Az ételkóstolón való részvételhez szombat délig lehet regisztrálni a dankomuvhaz@gmail.com címen – aki csak a koncertre kíváncsi, annak nem kell regisztrálni.

 

Megszakítás
%d bloggers like this: