Szatymaz is ott lesz a szegedi városünnepen

Koncertekkel, zenés, táncos produkciókkal, az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjével, nemzetiségi gálával, mazsorettversennyel köszöntik Szeged napját a hétvégén. A borfesztivál már múlt pénteken elindult, ezen a hétvégén jár majd csúcsra a városnapi programsorozat.
Pénteken kezdődik a Dóm téri kavalkád, ahol három napon át nyolc ingyenes koncert várja a látogatókat. A zenerajongók mások mellett a Vad Fruttik, Little G Weevil és barátai, valamint Ocho Macho koncertjét élvezhetik. Szombat este a Zenevonat szuperkoncerten az LGT sztárjaival és ünnepi tűzijátékkal emlékeznek arra, hogy Szeged 303 éve nyerte vissza szabad királyi városi rangját. (Szeged napját hagyományosan május 21-én ünneplik, mert a település 1719-ben a Bécs melletti Laxenburgban “a királyi jóakarat és kegyelem kitetsző tanúsága- és jutalmaként” ekkor kapta vissza a szabad királyi város rangot, melyet első alkalommal a tatárjárás után, 1247-ben IV. Béla adományozott a városnak.)

Három napon át civil és civil jellegű szervezetek mutatkoznak be a nemrég felújított Oskola utca teljes hosszában. Itt, a testvérvárosi standok szomszédságában találkozhatunk péntektől vasárnapig Szatymaz bemutatkozó standjával is. A standon a települést bemutató kiadványokat kínálunk, turisztikai információkat nyújtunk, szórólapokon népszerűsítjük az Őszibarack-fesztivál és falunap programsorát.

Az ünnepi programok része idén is a Szegedi Hídivásár, mely az ország egyik legnagyobb és leglátványosabb kézműves seregszemléje. Magyarországi, illetve Kárpát-medencei mesteremberek, kézművesek, iparművészek szombaton és vasárnap a lezárt Belvárosi hídon és oda vezető Híd utcán kínálják portékáikat, s közben a járókelők látványműhelyeikbe is bekukkanthatnak.

Szombaton a Dugonics téren tartják a Nemzetiségi Gálát, melyen látványos zenés és táncos produkciókkal a Szegeden élő nemzetiségek nyújtanak ízelítőt kultúrájukból. A felújított Móra-park szolgál helyszínül a szombaton kezdődő Magyar Mazsorett Bajnokságnak, melyen az ország tizenöt településéről érkező csapatok mutatják be látványos koreográfiáikat. A Szeged napját köszöntő programsorozat részeként vasárnapig tart a Szegedi Borfesztivál, melyen csaknem százötven, az ország minden részéről érkezett borász kínálja remekeit.

Ha a hét végén Szegeden járunk, a programkavalkád közepette látogassuk meg a Szatymaz-standot is az Oskola utcában!

  • A borfesztivál és az összes többi helyszín progamja ide kattintva érhető el.

 

Megszakítás
%d bloggers like this: