Új sportkomplexum épül Szatymazon

 

Szatymaz község életében fontos szerepet tölt be a sport, különösen a judo. A Szatymazi Sportegyesület judo szakosztálya kimagasló eredményeket ér el, (hazai szinten 2016-tól több mint 60 trófeát gyűjtöttek be). Az edzéseket jelenleg a Szent István Katolikus Általános Iskola tornatermében tartják. A tornaterem állapota leromlott, miközben teljes kihasználtsággal működik. Reggelente cselgáncsedzéseket tartanak, a tanítási órákban az általános iskola tanulói használják. Tanítási időn kívül egyéb szabadidős és sport tevékenységek is folynak a teremben.

  1. október 30-án jött a hír, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint támogató a 2018. évi forrásból a „Szatymaz SE Judo Szakosztály – Tornaterem átalakítása, felújítása, judo teremmel történő bővítése” tárgyban 132.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít.

Az együttműködési megállapodást megkötötték, 2019-ben a tervezőt közbeszerzési eljárás során választották ki. A kiviteli tervdokumentáció elkészült, majd az építési a nyílt közbeszerzési eljárást 2020. szeptember 16-án indította meg a projektgazda BMSK Zrt. Az eljárást azonban eredménytelenné kellett nyilvánítani, mert mindkét ajánlat lényegesen meghaladta a forrásösszeget.

A BMSK Zrt. a kiviteli terveket optimalizálta, majd a közbeszerzési eljárást újraindította. A kivitelezésre vonatkozó ajánlatok beérkeztek azonban újra jóval magasabb összegű ajánlatok érkeztek, ezért nem indulhatott el az építkezés.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért felelős államtitkársága 2022. április 22-én arról tájékoztatta a BMSK-t és Szatymazt, hogy további 360 millió forintot biztosítanak a szatymazi judokomplexum megépítésére.

A többlettámogatásról szóló megállapodást 2022. május 12-én írták alá az kivitelező (DOMI Épületgépészet) és a projektgazda (BMSK Zrt.) képviselői. Az eseményen jelen volt Barna Károly szatymazi polgármester is.

  • Ezzel a szerződéssel egy több mint 4 éves, közel sem akadálymentes előkészítő szakasz végére értünk. ha minden atervek szerint alakul, akkor egy év múlva már használhatják a tanulók és a sportolók a felújított és kibővített komplexumot – mondja Barna Károly, szatymazi polgármester.

A Judo-termet a Petőfi Sándor utca 6. számú telken lévő általános iskola területén, a különálló épületben található meglévő tornaterem bővítésével és átalakításával hozzák létre.

 

 

 

Megszakítás
%d bloggers like this: