Szépen gyarapodik az otthonka kiállítás

Kézben, szatyorban és postai küldeményként is érekeznek az otthonkák a szatymazi faluházba. Az első magyar otthonka kiállítás az őszibarackfesztiválon, július 9-én nyílik meg Szatymazon.
A Kádár-korszakban minden asszonynak és lánynak volt otthonkája, de még ma is sokan használják a vidéki élet szimbólumát, a „szaladgálati asszony-ruhát”.
A Dankó Pista Művelődési Ház (Szatymaz) egy országos kiállítást tervez, ahol a Szeged környéki, homokháti településekről gyűjtött nejlonotthonkákat mutatjuk be. Ha megvan még a nagymama, vagy édesanya otthonája, esetleg a saját nem használt otthonkáját szeretné megmutatni, adja kölcsön a kiállításra!
A kiállításra szánt otthonkákat a következő helyen lehet leadni:
Dankó Pista Faluház
6763 Szatymaz, Dózsa Gy. u. 42.
Ha postán küld kiállításra szánt darabokat, akkor kérjük töltse ki a következű linken található adatlapot. > Otthonka adatlap
Az adatlap kitöltése nem kötelező, de ha szeretné visszakapni majd a beküldött darabokat, és nem mellékel adatlapot, akkor az otthonka zsebébe tett vagy tűzött cédulán a felajánló neve mellett jelezze ezt. Az adatok megadásával Ön hozzájárul, hogy nevét és települését a kiállításon megmutassuk.
információs vonal: 30 3 722 622

Megszakítás
%d bloggers like this: