Ki legyen Szatymaz Díszpolgára?

Szatymaz Község Képviselő-testületének a díszpolgári cím adományozásáról és a „Szatymaz Községért” kitüntetés alapításáról és adományozásáról szóló 16/2000. (IX.14.) Kt. sz. rendelete alapján a 2022. évben is adományozhat díszpolgári címet és „Szatymaz Községért” kitüntetést. A kitüntetés és a díszpolgári cím egymástól független, tehár más-más személyek jelölendők.

A „Szatymaz Községért kitüntetés” az alábbi területeken végzett kiemelkedő munkáért adományozható:

  1. oktatás és kultúra,
  2. sport és egészségfejlesztés,
  3. közszolgálat,
  4. településfejlesztés és környezetvédelem,
  5. közélet.

A kitűntetéssel együtt a jutalmazott oklevelet és emlékérmet kap.

A Díszpolgári cím odaítélésének feltétele, hogy az arra jogosult a község fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében tartósan kiemelkedő munkát végezzen a szakterületén belül.

A fent említett tevékenységekért egy évben legfeljebb három személy részesülhet a kitüntetésében, díszpolgári címet pedig egy személy kaphat.

Az adományozás feltételei:

  • bárki írásban tehet rá javaslatot,
  • a képviselők egynegyedének írásbeli ajánlása szükséges, amelyet a polgármesterhez kell írásban benyújtani. Az adományozásról a képviselő-testület dönt. Az átadóra ünnepélyes keretek között a Falunapon kerül sor.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a fentebb ismertetett rendeleti szabályozás alapján, 2022. június 16. (csütörtök) 12:00 óráig nyújtsák be javaslataikat a Díszpolgári Címre, valamint „Szatymaz Községért” kitüntetésre a Polgármesteri Hivatalba.

  • Az eddig kitüntetettek listája és életrajza a Szatymaz jelesei menüpont alatt található

 

 

 

Megszakítás
%d bloggers like this: