Végéhez közeledik a járdafelújítás

Csaknem 1400 méteren, összesen 30 millió forintból újultak meg az elmúlt hetekben Szatymaz járdái – az utolsó simításokkal várhatóan a jövő héten végeznek – írjaa delmagyar.hu portál.

A teljes költség közel kétharmadát, 19,1 millió forintot állami keretből – az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztési támogatási alapból – fedezi a szatymazi önkormányzat. A fennmaradó több mint 10 millió forintot saját forrásból fizeti a település.
Megtudtuk, hogy a most meg­­újuló járdaszakaszokat harminc-negyven évvel ezelőtt építették. Bár eddig is szilárd burkolattal rendelkeztek, ve­­gyes jellegük miatt azonban erősen sérültek, hullámosak és kopottak voltak. A botlásveszélyes járdákat több helyen felverte a gaz, eddig a téli síkosságmentesítés is nehézkes volt. A járdafelújítással jelentősen javul a településkép, megszűnik a korábbi balesetveszély.
Minden évben keresünk forrásokat a járda-, illetve út­felújításra. Legutóbb a Dózsa György utca folytatására, az egészségház és a Rákóczi utca közötti szakaszra pályáztunk, és minden esélyünk megvan a kedvező döntésre. Jó néhány további, a mostani korszerűsítésből kimaradt járdaszakasz megérett a cserére a településen. Nem állunk meg a felújításokkal, további pályázatokon dolgozunk, hogy ezek a gyalogosútvonalak is rendben legyenek – mondta Barna Károly pol­­gármester.

A cikk az eredeti környezetében

Megszakítás
%d bloggers like this: