Ízes palacsinták, szelíd nyulak. Húsvétoltunk.

Húsvéti dekoráció a polgármesteri hivatal előtt (fotó: Kémeri Attila)

Jeles nap, jelentős rendezvény nem múlik el Szatynazon a gondozási központ lelkes csapatának palacsintái nélkül. Így volt ez ezen az április közepi szombaton is. A palacsintakészítők a faluház mögött, “A Nyár alatt”vertek sátrat, hogy aztán hatféle ízben osztogassák csodálatos óriás palacsintáikat. A palacsintasütők táborát csorgó nyálú kibicek, kedélyes hozzátartozók és csillogó szemű gyereksereg kerülgette egész délután.
Közben a nagyterem színpadán a Citerás Csemeték zengették hangszereiket, majd néhány zeneszám után a közismert tavaszváró zenés mondókával, a Bújj, bújj zöld ággal mozgatták meg a közönséget.

Az örökmozgók lába később sem pihent meg, a tojásfestés közben elmacskásodott végtagokat moldvai muzsikás tánctanítás közben mozgathattuk meg.
Természetesen az élő nyuszisímogatás sem maradt el, Géza bácsi tanyájáról érkezett a faluházba két végtelenül szelíd, símogatástűrő tapsifüles. A húsvétoló eseménysorát egy hangulatos koncert zárta: Kiss Péter harmonika-futamai és Kovács Viktória hegedű-dallamai mindannyiunkat körbeöleltek, körbesímogattak.

Megszakítás
%d bloggers like this: