Február 28-ig kérhető a szociális tüzelőutalvány

Tájékoztató a tüzelőanyag utalványról

Az elmúlt években az önkormányzat a Belügyminisztérium biztosította keretből támogatta a rászorulókat téi tüzelővel. Mivel Szatymaz lakoságszáma lakossága 2020 januárjában meghaladta az 5 000 fő-t, a továbbiakban nincs lehetőség szociális tűzifa beszerzésére belügyminisztériumi támogatással.
Ezt kompenzálandó a képviselő-testület a 2021. októberében megtartott ülésén úgy határozott, hogy az önkormányzat saját költségvetéséből, természetbeni juttatásként tüzelőanyag-utalványt biztosít a szociálisan rászoruló háztartásoknak.
A tüzelőanyag-utalvány olyan háztartásnak állapítható meg, ahol a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum összegének 180 %-át (51 300 Ft), egyedül élő esetében 220 %-át (62 700 Ft).
A tüzelőanyag utalvány támogatás iránti kérelem fűtési szezononként egy alkalommal, október 1. és január 31. között nyújtható be.
A kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani, melyhez csatolni kell a jövedelemigazolásokat.

A szükséges nyomtatvány a cikk alján lévő linkről letölthető vagy a Szatymazi Polgármesteri Hivatal szociális irodájában ügyfélfogadási időben kérhető.

A kérelem benyújtására 2022. január 31. napjáig van lehetőség.
A kérelem benyújtásának határideje 2022. február 28-áig meghosszabbítva.

Megszakítás
%d bloggers like this: