A Squid Game sorozat ihlette a CEGlass ismeretterjesztő videoját

A szatymazi CE Glass elindította sajátgyártású videósorozatát és egy elég merész témával kezdett. A cégnél dolgozók többsége hatalmas sorozat-rajongó és szinte már adta magát, hogy feldolgozzák a koreai sorozat hetedik epizódjában látottakat – írja a gyár sajtóközleményében. „Célunk nem a sorozat népszerűsítése, hanem egy kiragadott rész, üvegipari vonatkozásban tett technológiai elemzése. A laikusok számára felmerülhet a kérdés, hogy mennyi a valóságtartalma egy-egy ilyen jelenetnek.” –mondta Nagy Berill, a CE Glass PR menedzsere, aki a videósorozat háziasszonya.
„A közösségi média egyértelműen a szórakoztatás és kikapcsolódás platformja, de induló videósorozatunk edukációs céllal is készül. A már-már elfeledett, de nélkülözhetetlen üveges szakma szépségeit mutatjuk meg videóinkban, népszerűsítés céljából. Az egyik legjobb helyszín erre kétségkívül a high-tech gépekkel működő és fiatalokat foglalkoztató szegedi üvegfeldolgozó üzem területe, a CE Glass. Az itt dolgozók több, mint 100 év szakmai tudását és tapasztalatát tudják átadni az új generációnak.” A cég első reakcióvideója azt a vérfagyasztó jelenetet elemzi, ahol a játékban részt vevők üveglapokon ugrálnak, aminek fele edzett, fele normál float üveg. Kipróbálták az üveggolyós hangtesztet és szemrevételezéssel is próbálják megtippelni milyen üveg lehet előttük ugrás előtt.

 

A videoban arrra is felhívják a figyelmet, hogy otthon, a biztonsági körülményektől mentes környezetben ne próbálják utánozni az itt látottakat.
A CE Glass kiemeli, hogy a sorozat nem elsősorban a gyár és termékei népszerűsítésére készült, hanem ismeretterjesztő céllal, az üvegipari technológiák érdekességeinek bemutatására. Az igényes szerkesztésű videot ez utóbbi megközelítés miatt tartjuk mi is bemutatásra érdemesnek. (a szerk.)

Megszakítás
%d bloggers like this: