Ez történt a második adventi vasárnapon

Vasárnap Egész délután erősen esett Szatymazon, de mire alkonyodni kezdett, elállt az eső. Sokak bánatára az adventi hó nem ért le a Dél-Alföldre, de legalább száraz kabátban örülhettünk a mikulásnak és a gyertyagyújtásnak.

A templomban öt órakor kezdődött szentmise, aztán a templomtérről fényfogat klappogott a faluház felé. A művelődési ház előtti fenyők alatt kézműves sátrak sorakoztak és a helyi civil szervezetek csapatai szorgoskodtak. A nőegylet most is forralt borral, teával és zsíros kenyérrel kínálta a közönséget. A gondozási központ csapata megszámlálhatatlan mennyiségű óriás palacsintát sütött és töltött meg. Gyuris Zsuzsi standjánál ajtódíszt készítettek az ügyeskezűek.

A szabadtéri színpadon a szatymazi könyvtár gyermekműsora Kuk Lívia és Mezei Dávid dalaira  mozgatta meg a mikulásvárókat . Az adventi koszorú második gyertyáját Marótine Balogh Zita és Barna Károly gyújtotta meg. A nagyterem színpadán a Tücsök Zenekar játszott. A mikulás lovasfogaton érkezett és miközben minden gyerek csomagot kapott, Zdroba Patrik népszerű slágereket énekelt a faluház előtti kisszínpadon.

  • További képek a Fotóalbumban az eseményre kattintva böngészhetők.
Megszakítás
%d bloggers like this: