Polgármesteri köszönetnyilvánítás

Tisztelt Szatymaziak!

Az idei évben is eljött az Advent időszaka. Bár óvatosan, de lehetőségünk van együtt készülni a karácsonyra, és hétről-hétre együtt meggyújtani a koszorún lévő gyertyákat. Az advent időszaka a készülődés ideje, bár az elmúlt év nem volt egyszerű, mégsem szabad megfeledkezni arról, hogy egy pillanatra megálljunk és megköszönjük azon emberek munkáját, akik segítettek meseszerű karácsonyi hangulatot varázsolni településünkre. Hiszem, hogy a köszönetnek hatalmas értéke van.

A Szatymazi Polgármesteri Hivatal előtti téren, a Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár előterében, valamint a Szent István Király Plébánia előtti téren különleges karácsonyi dekorációk kaptak helyet, amelyek az összefogás, a faluért való tenni akarás révén jöttek létre.

Szeretnék köszönetet mondani a Hivatal előtt felállított fenyőfát felajánló Molnár Gézának és feleségének. Valamint Patak János parkgondozónak, és az őt segítő valamennyi önkormányzati munkatársnak azért, hogy a díszekkel, fényekkel a fenyőfából igazi karácsonyfát varázsoltak. Köszönöm Makra László önkormányzati dolgozónak, hogy immár második éve készítette el az adventi koszorúnkat! A Polgármesteri Hivatal dolgozóinak azért, hogy megálmodták a tér központi elemét a „karácsonyi autót”, amelyet Bezdány Béla a Bezdány Bontó Bt. tulajdonosa ajánlott fel. A díszek, a fények, amelyek napról napra kerültek az autóra, Gyuris Zsuzsanna virágkötő keze munkáját dicséri, aki nem riadt meg, amikor az ötlettel megkerestem.

Azt hiszem, sokunk szívéhez legközelebb a Művelődési Házban kialakított „Mikulás szobája” áll, ami a maga melegségével visszarepít minket a gyermekkorba. Remélem, hogy a gyerekek szívesen betérnek majd oda. A szoba ötlete Dr. Makay Enikő jegyző asszonynak köszönhető, aki munkatársaival aktívan közreműködött a megvalósításban, köszönöm a munkájukat. Engedjék meg, hogy külön kiemeljen a szoba központi elemét, a kandallót, aminek valósághű kivitelezése Bérczi Tamás tanyagondnoknak köszönhető.

Szeretném megköszönni a Szatymazi Nőegylet tagjainak, továbbá mindazon szatymazi lakosoknak a munkáját, akik a Szent István Király Plébánia előtti téren felállított betlehem és adventi koszorú elkészítésében segédkeztek.

Kérem Önöket, hogy az elkövetkező hetekben szakítsanak egy kis időt, és tegyenek egy sétát a faluban, nézzék meg a dekorációkat, a kivilágított házakat, hiszen Önöknek készültek!

Szatymaz, 2021. december 1.

Tisztelettel:
Barna Károly polgármester

Megszakítás
%d bloggers like this: