TeSzedd! Önkéntes szemétszedés és falutisztítás pénteken

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is megszervezi a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója. 2020-ban a pandémia miatt sajnálatos módon elmaradt, de 2019-ben közel negyedmillió ember vett részt az országos akcióban, 3240 helyszínen, és közel 2400 tonna illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze Magyarország egyes közterületeiről.
Közel 1100 oktatási intézmény tanulói és munkatársai vettek részt a szemétszedésben, és a legtöbb önkéntest megmozgató akciók is az oktatási intézmények közül kerültek ki. Ezen kívül 800 civilszervezet, 600 államigazgatási szerv és 600 magánkezdeményezés keretében gyűjtötték az önkéntesek a hulladékot.
Idén kilencedik alkalommal, 2021. október 18-24. között, szerte az országban „nagytakaríthatnak” majd a TeSzedd! önkéntesei.

Az akció nagyszerű lehetőséget biztosít a résztvevők számára az illegális hulladékkal szennyezett területeknek a megtisztítására, emellett közösségi élményt is ad: a családok bevonásával nemcsak a családon belüli, hanem az iskola és a családok közötti kapcsolatok építésére is jó lehetőség.
Közös érdekünk a tiszta jövő!”

Légy részese te is településed megtisztításának!

A 2021. évi TeSzedd szatyazi találkozási pontja és ideje:

2021. október 22., péntek 7:30
Szatymaz, Kossuth u. 30. (a polgármesteri hivatal erlőtti tér)

Skip to content