A szatymazi templomról a megyei sajtóban

Templomfelújítás. fotó: Karnok Csaba

Az idei augusztus 20-i liturgia egyben búcsúi szentmise is volt Szatymazon, így méltón emlékeztek a 120 éve felszentelt kápolnára. 1938-ban kibővítették, négy év múlva pedig olyan orgonát kapott a templom, amelynek csak Szegeden volt párja az egyházmegyében – írja a delmagyar.hu.

– Pályázott és nyert az épített örökség védelme kiíráson az egyházközség, így megkezdődhetett a templom külső felújítása – mondta Sutka István, az idén 120 éves Szent István-templom plébánosa a múlt héten. Hangsúlyozta, a szatymaziak szorgalmából, munkájából, összefogásából épülhetett meg egykor a kápolna, amelyet 1938-ban bővítettek ki, éppen a Magyarországon rendezett 34. Eucharisztikus Világkongresszus évében. Szép egybeesés, hogy a következő hazai kongresszus alkalmából ilyen kerek évfordulót ünnepelhetnek.

– A szatymazi katolikus iskola a tanév első napjaiban mindig Szent István-témahetet tart, az idei mottója „A mi templomunk” volt, sok közös programmal. A diákok alkotásaiból, rajzaiból, képeiből, grafikáiból és egyéb kézimunkáiból egy kisebb kiállítást tudtunk összerakni a templomban – mondta az atya, és meg is mutatta a minitárlatot.

Skip to content