158 milliós beruházás: Kezdődik a főzőkonyha kialakítása

fotó: Szunyog Ágnes

Szatymaz Községi Önkormányzata 2020 augusztusában nyújtotta be támogatási kérelmét a pénzügyminiszter által kihirdetett Önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására tárgyú pályázat felhívására Főzőkonyha kialakítása Szatymazon címen. A pályázat pozitív elbírálásában részesült és összesen 100.000.000 Ft vissza nem térítendő állami támogatásban részesült.
A projekt keretében az egykoron pékségként üzemelő, mára használaton kívüli épületben egy közel 600 adagos főzőkonyha kerül kialakításra. A fejlesztés részeként az építési beruházás mellett konyhai eszközök beszerzése is megvalósul.
A pályázat célja: egy korszerű és modern főzőkonyha működtetése a gyermek és szociális étkeztetés ellátása érdekében a településen.
A támogatói okirat kiállításra került. A közbeszerzési eljárás lefolytattuk. A nyertes kivitelezőről a Képviselő-testület döntött.

Az elmúlt időszak alatt  jelentős drágulás következett be az építőiparban, elsősorban az anyagárakban, így a legalacsonyabb ajánlati ár (bruttó 158.263.413 Ft) jelentősen meghaladta a tervezett saját forrás mértékét. Szatymaz Község Képviselő-testülete azonban a község érdekeit szem előtt tartva kiegészítette a már rendelkezésre álló önerő összegét, így a közbeszerzési eljárás eredményes.
A vállalkozási szerződés aláírására 2021. július 16. napján 13 órakor a Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár (Szatymaz, Dózsa Gy. u. 42.) kistermében került sor.
A beruházás rövidesen megkezdődik és várhatóan 2022 őszéig tart.

A szerződést Barna Károly polgármester és Domonkos László a DOMI Épületgépészet cégvezetője írta alá.

Coverfotó: Szunyog Ágnes

Skip to content