Sajtó: rövid beszámoló a birkapörköltfőző-versenyről és a Nyár alatti programokról

fotó: Kuklis István Délmagyarország

fotó: Kuklis István Délmagyarország

Pénteken és szombaton tartották az idei Őszibarack Fesztivált. Szatymazon szombaton változatos programok várták a szórakozni vágyókat. A bográcsos birka pörköltfőző versenyt idén is megrendezték. Kirakodóvásár, fogathajtás, szabadtéri kiállítás és hangszersimogató foglalkozás is színesítette a szatymazi programokat – írja a delmagyar.hu a hétvégi eseményekről szóló cikkében.
(…)

– Hagyma nélkül magyar ember nem főz. Nem szabad kispórolni a pörköltből a vöröshagymát. Mellette az is fontos, hogy elég apróra daraboljuk mielőtt beletesszük a bográcsba – mesélte Bosnyák Mária, aki Zenta környékéről költözött Szatymazra. Az asszony Laci bácsihoz hasonlóan a szív meg a lélek fontosságát hangsúlyozta a birkapörkölt megfőzésekor.

(…)

– Ez a Fesztivál a nyár alatt programunk „fesztivál a fesztiválban”, kötetlen zenélgetés, hangszer simogató, tartalmas szórakozás. Akad itt csillámtetoválás ősmagyar motívumokkal, azaz hagyományőrzés a korszellem jegyében. A nagy nyárfa törzskerülete 484 centiméter, várjuk, hogy elérje az öt méteres vastagságot…

A teljes cikk és képgaléria a delmagyar.hu oldalán  található.

Skip to content